Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Praktische oplossingen tegen droogte en een oproep voor meer samenwerking
Eigenlijk is de toekomst al begonnen. We moeten nu actie ondernemen om ervoor te zorgen dat onze stadsbomen houdbaar blijven in de komende jaren.
01-08-2018 6 sec
Hittegolf bij boomkweker
Op de op een na laatste dag dat er nog gestookt mag worden door boomkwekers, gaat woensdag 30 mei bij boomkweker Huverba - verspreid over de hele dag- 600 kuub aan bomen de lucht in.
01-08-2018 7 sec
'Een concept, dat is alles wat mijn klanten blij maakt'
Het woord ‘concept’ lijkt wel een toverwoord, maar als je ernaar vraagt, blijkt iedere boomkweker daar zijn eigen interpretatie van te hebben. Arno Rijnbeek van Rijnbeek en Zonen heeft eigenlijk weinig of niets met het woord, maar wil desgevraagd wel een definitie geven: ‘Alles wat mijn klanten blij maakt.’
01-08-2018 11 sec
Moeilijk om met concepten het verschil te maken
Iedere kweker wil het: het verschil maken. Een product op de markt brengen dat anders is dan andere. In de dagelijkse realiteit is dat nog niet zo makkelijk. Paul Bremmer van Bremmer Boomkwekerijen vertelt hoe hij in zijn bedrijf omgaat met concepten.
01-08-2018 10 sec
'Vijfentachtig procent van onze omzet bestaat uit kwekersrechtelijk beschermende planten'
Van alle vier geïnterviewde Boskoopse (en omgeving) geïnterviewde is er waarschijnlijk geen één die zo overtuigd is van concepten als De Jong Plants. Ruim meer dan tachtig procent van de gekweekte planten wordt afgezet in de vorm van concepten.
01-08-2018 9 sec
Concepten hebben niet zo veel met labels, consumentenmarketing of dure merken te maken
Wie het heeft over concepten in de boomkwekerij, heeft het al gauw over bijzondere labels, aparte websites en dure designbureaus. Lendert de Vos van de gelijknamige hortensia-propagator annex -breeder gelooft daar niet zo in.
01-08-2018 9 sec
'Zelf oculeren is een goede basis, maar de zwaardere laanbomen zijn echt mijn ding'
Als Paul Bressers niet het toonbeeld is van een gedreven jonge hond, dan is niémand dat. Al vanaf zijn veertiende riep deze boomkweker dat hij ondernemer zou worden.
01-08-2018 8 sec
Eerste editie Garden Trails and Trade succesvol
Standhouders en organisatie kijken terug op een succesvolle eerste editie van Garden Trials and Trade. Het internationale bezoek, de noviteitenkeuring en de compacte en overzichtelijke beursvloer maakten dat de beurs door zowel standhouders als bezoekers als zeer waardevol werd ervaren.
01-08-2018 9 sec
Plantarium 2018
Dit thema wordt door de organisatie zelf in praktijk gebracht door de samenwerking met GROEN-Direkt. Beide beurzen vinden dit jaar van 22 t/m 24 augustus 2018 plaats onder één dak.
01-08-2018 6 sec
Versneld productieproces met automatische wortelsnijder
De Roots Cutter van FPS-Machines BV is speciaal ontworpen voor het gebruik in automatische verpotlijnen bij boomkwekerijen. Deze machine scheidt de wortels van de stekjes van elkaar voordat ze worden verpot.
01-08-2018 7 sec
Inheemse bomen: de visie van boomkwekerijen
De Duitse natuurbeschermingswetgeving van 2009 schrijft voor dat bij aanplantingen in de vrije natuur uitsluitend gebiedseigen bomen gebruikt mogen worden. Dat is een belangrijke markt, ook voor Nederlandse kwekers.
01-08-2018 7 sec
Hoe gebruiken we het bodemleven voor een gezondere plant?
Dat we het bodemleven hard nodig hebben en praktisch niet zonder kunnen, is in de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het nut en het effect van de microbiologie in de teeltbare bodemlaag jarenlang is onderschat.
01-08-2018 10 sec
Goedkope weerpaal Fieldmate volgens makers op het punt van doorbraak
Een beetje weerpaal kostte vroeger zomaar 4.000 euro. Tot in het voorjaar van 2017 de Fieldmate op de markt kwam: een paal voor 69 euro, exclusief de maandelijkse abonnementskosten (19 euro). De Fieldmate is hard op weg om van hebbedingetje uit te groeien tot must have.
01-08-2018 11 sec
Verslaafd aan labels
De consument is meestal geen kenner, maar is wel op zoek naar een oplossing van zijn probleem
01-08-2018 4 sec
Noviteiten Plantarium 2018
Onderstaande tekst is geschreven op basis van de door de inzenders verstrekte gegevens. Plantarium is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of onvolledigheden die in deze beschrijvingen staan.
01-08-2018 6 sec
'Ik weet waar ik voor getekend heb; het is bij mij alles of niets'
Ze is op internet te vinden als Rozenkoningin 2014, maar heeft véél meer in haar mars: kwekersdochter Verhaegh-Seuren nam vorig jaar het kwekersbedrijf over van haar vader en drie ooms.
30-07-2018 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER