Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Verkoopconcept ondersteunt consument bij opkweken fruitboom
Ooit kocht de consument gewoon een plant, maar anno 2017 komt de verkoper daar niet meer mee weg. Het verhaal dat bij het product hoort, is belangrijker dan ooit. Veelzeggend was het thema van Plantarium, Stories, waarbij het verhaal áchter het product verteld werd.
01-12-2017 10 sec
Barenbrug voert droogteproeven uit met nieuwe verrolbare kassen
In april heeft Barenbrug twee verrolbare kassen in gebruik genomen van elk 10 meter breed en 40 meter lang. Het bedrijf zet de kassen in om droogteproeven te houden.
01-12-2017 7 sec
Hoge sierwaarde door late bloei en lang aanwezige lampionnetjes
‘Het is een nek-aan-nekrace. Als iemand nog niet gestemd heeft op zijn favoriet, kan hij dat nú nog doen.’ Vlak voordat dagvoorzitter Peter Derksen de winnende Inspyratieboom bekendmaakt, geeft nog één aanwezige gehoor aan de oproep.
01-12-2017 9 sec
Meer verdienen met minder bomen
Veel boomkwekers zijn gefrustreerd door het gebrek aan kennis op het gebied van bomen bij hoveniers. Alwin Klanderman heeft hetzelfde, maar heeft die frustratie omgezet in een nieuw verdienmodel door hoveniers en architecten te ondersteunen.
01-12-2017 8 sec
Omfietskweker
Pas geleden volgde ik een discussie over de toekomst van het platteland. Een van de termen die daar werden geïntroduceerd, was de ‘omfietsboer’. Dat is een kweker of boer die iets produceert dat zo bijzonder is dat je daar een blokje voor omfietst.
01-12-2017 9 sec
Ik ben nu echt de baas!
‘Ik heb mijn beste jaren bij een baas gewerkt’. Zo begint Theo Westerveld het interview, met enige weemoed in zijn stem. Gaande het gesprek blijkt dat allemaal wel mee te vallen.
01-12-2017 7 sec
De perfect kerstboom voor 2017
De kerstboom van 2017 moet helemaal perfect zijn. Bovendien is één niet meer voldoende. De consument wil er twee. Dat constateert operationeel manager Gerrit Tessemaker van boomkwekerij De Buurte.
01-12-2017 7 sec
Bomen Inspyreren Mensen
Als íemand de ambassadeurspet past en anderen kan enthousiasmeren voor groen, dan is het de groenprofessional. Maar hoe doe je dat? De Boom Inspyratie Dag inspireert en helpt professionals waarde van bomen uit te dragen.
01-12-2017 4 sec
Ad Vromans: 'Ik ben autoritair, maar dat is een techniek uit het verleden. Mijn zoon gaat het anders doen'
Bij een kweker verwacht je als bezoeker een gezapig praatje en kopje koffie in de kantine. Dat is anders bij Vromans Kwekerijen, vegetatief vermeerderaar van coniferen en sierheesters voor Europa, Rusland en de Balkan. Aan het roer staat de spraakmakende Ad Vromans.
01-12-2017 12 sec
'Ik denk dat buxus een exclusievere plant wordt'
Buxus sempervirens was ooit een chique kasteelplant. Door massaproduct werd het een product voor iedereen. Maar ziekten en plagen zorgen ervoor dat deze ontwikkeling zich terugdraait en de plant minder populair is geworden de particuliere tuin.
01-12-2017 8 sec
Doe maar normaal
Kweek maar ongewoon, dan doe je al normaal genoeg
01-12-2017 2 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER