Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Castanea sativa: Inspiratieboom van Boomtechnisch adviseur Peter Spijker
Peter Spijker, boomtechnisch adviseur bij Treevision boomtechnisch ingenieursbureau, woont in Arnhem en fietst altijd langs de 'poortwachters' als hij zijn kinderen naar school brengt.
01-10-2017 6 sec
Planten exact recht en vast in de grond
Na een testperiode en enkele aanpassingen leverde Gebr. Ezendam in april definitief de Globus-zelfrijdende combinatiemachine ZCM-2200 aan Geurkink Tuinplanten BV in Winterswijk Corle. Deze volautomatische snoei-steekmachine op gps is geheel op maat gebouwd naar wens van de kwekerij.
01-10-2017 9 sec
'Een (boom)kweker die alleen maar werkt en niet rekent, kan wel eens over het hoofd zien dat hij het minimumloon verdient'
De zon schijnt tijdens een van de eerste zomerdagen, maar vakblad Boom in Business gaat op 8 mei naar binnen, de kas in, bij Heco Stekcultures in het Brabantse Biezenmortel. Eigenaar Kees de Jong blijkt een realistisch zakeninstinct te bezitten, en bovendien een begaafd wichelroedeloper te zijn.
01-10-2017 13 sec
Taxuskever nauwelijks nog adequaat te bestrijden
‘De taxuskever geldt al geruime tijd als een plaag in de boomkwekerij, maar nu zien we het aan alle kanten uit de hand lopen.’ Dat zegt Wilma Windhorst, adviseur boomteelt bij adviesbureau Agropoli.
01-10-2017 8 sec
Tropenrooster voor boomkwekers
Een tropenrooster (6 uur beginnen, 15.00 uur stoppen), veel drinken en alleen werken onder een parasol. Batouwe Boomkwekerijen, leverancier van uitgangsmateriaal aan boom- en plantenkwekers, in Dodewaard neemt in de warme dagen in juni extra maatregelen tegen de hitte om personeel en vakantiewerkers fit te houden.
01-10-2017 9 sec
'De zevenzonenboom is de perfecte afwisseling voor de eeuwige krent'
Henk Schuitemaker, landschapsarchitect en één van de eigenaren van VlugP Stedebouw en landschapsarchitectuur, heeft zojuist de Heptacodium miconioides, ofwel de zevenzoneboom in een ontwerp toegepast voor een daktuin op de Zuidas in Amsterdam, dat in september wordt uitgevoerd.
01-10-2017 9 sec
Zomer

01-10-2017 0 sec
‘Nu hoef ik niemand aan te nemen voor de facturatie’
Automatisering – de een is er haantje de voorste in, de ander stelt het wat langer uit. Niet zo gek, want het is natuurlijk wel even wennen, merkte ook Jurgen Denissen. Gelukkig worden daar nu de vruchten van geplukt.
01-10-2017 10 sec
‘Met folie creëer je een buitenklimaat in de kas’
Foliekassen worden al jaren gebouwd voor de sierteelt en de boomkwekerij. De één zweert erbij, de ander ziet er het nut niet van in. Tijd om de proef op de som te nemen. Boom in Business vroeg twee kwekerijen met foliekassen van VDH Foliekassen BV naar hun ervaringen.
01-10-2017 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER