Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Boomkweker Herman Mauritz is blij dat hij zijn vak en bedrijf kan overdragen
Boom in Business is op bezoek bij Mabo, de boomkwekerij van Herman Mauritz. Althans, nog even. Want Herman zit middenin een opvolgingstraject met zijn zoon Niels en medewerker Jan Wennekes. De leibomenspecialist geeft een rondleiding door de boomkwekerij en zijn opvolgers vertellen hoe zij de toekomst zien voor het bedrijf.
01-06-2017 12 sec
Door de donkere wolken van de stookhoop heen schijnt inmiddels volop de zon
Veel bedrijven in de boomkwekerijsector hebben de afgelopen jaren slecht gedraaid. Veel kwekers draaiden zelfs rode cijfers en besloten om hun plantschop aan de wilgen te hangen. Dat leidde er in Zundert zelfs toe dat in het vroege voorjaar alle overschot van bos- en haagplantsoen op een hoop werd geschoven en in vlammen opging.
01-06-2017 13 sec
Stap voor stap werken aan de ontwikkeling van het bedrijf
Jurgen Denissen (31 jaar) nam drie jaar geleden met zijn broer Kevin het bedrijf van vader Jos Denissen over. Voor beide broers een natuurlijk moment om met een gedegen plan het bedrijf weer toekomstproof te maken.
01-06-2017 9 sec
Anders doen dan anderen, dan kun je geld verdienen
Van der Peijl Tuinplanten is een grote op zijn gebied, maar wil zeker geen massabedrijf zijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in bloeiende tuinheesters, zoals Viburnum en Hortensia voor tuincentra. Dat is een markt die vraagt om grote aantallen.
01-06-2017 9 sec
'Ondernemen is leuk, maar dan met het wel leuk gaan'
Samenwerken in de kwekerijsector is maar voor weinig mensen weggelegd. Het bedrijf About Plants, dat eigendom is van de zwagers Ron van Opstal en Hans Jochems, is daarop een zeldzame uitzondering.
01-06-2017 8 sec
'Er mag zelfs geen zandkorrel meer zichtbaar zijn na de spoelbeurt'
Bomen die naar landen buiten de EU worden geëxporteerd, moeten worden ‘gespoeld’: ze krijgen een grondige wasbeurt met water om ze te ontdoen van grond en zand, waarin ziektes, schadelijke organismes, eitjes en ongewenste bacteriën kunnen zitten.
01-06-2017 9 sec
Taal is cruciale factor bij vluchteling in agrarisch bedrijf
De agrarische sector heeft het moeilijk: er dreigt een groot tekort aan werknemers in de branche. Boerenbedrijven kampen met vergrijzing en ook boomkwekers kennen problemen met de opvolging binnen de onderneming.
01-06-2017 8 sec
Prachtige siersoort voor parken, maar ook geschikt voor lucifers
Voor de zevende editie van de Boom Innovatie Dag in oktober 2017 brengt collectiebeheerder Huub Olde Loohuis als boomambassadeur zijn inspiratieboom onder de aandacht: Populus x generosa ‘Unal’.
01-06-2017 7 sec
De groten worden groter, kleinere bedrijven hebben het nog lastig
Na enkele jaren van teruglopende omzet en resultaten is de Zundertse boomkwekerij de weg naar boven ingeslagen. De omzet in bos- en haagplantsoen is in het najaar toegenomen met ruim 5 procent.
01-06-2017 8 sec
Dirigeren
Met alleen het zwaaien van zijn armen weet hij met en orkest van medewerkers, klanten en leveranciers van niets iets te maken
01-06-2017 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER