Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Boskoop is al vaak doodverklaard, maar nog nooit begraven
In deze uitgave van Boom In Business vindt u de vierde editie van onze rubriek Regio-in-Beeld. Na Oost-Groningen, Brabant (Oirschot) en Gelderland (Opheusden-Kesteren) is nu Zuid- Holland aan de beurt.
01-04-2017 7 sec
Ouderwetsch wordt weer nieuwerwets
Nieuwe verdienmodellen als internet en Groendirect winnen ook in Boskoop terrein. Gelukkig is daarnaast bij sommige bedrijven ook de ouderwetse manier van zakendoen, waarbij het om persoonlijk contact gaat.
01-04-2017 6 sec
De naam Boskoop is heel belangrijk voor ons
Op bezoek gaan bij een boomkweker betekent meestal plaatsnemen aan de stektafel en een bakkie halfkouwe pleur uit een automaat. Hoe anders is het bij boomkwekerij A. Th. Verkleij. Dit bedrijf heeft met afstand de mooiste loods en het mooiste kantoor die ik ooit bij een boomkweker heb gezien.
01-04-2017 11 sec
Starten in de boomkwekerij is eigenlijk onmogelijk, maar het kan wel
Je eigen boomkwekerij starten is lastig en eigenlijk zelfs onmogelijk. Ga maar na. Je steekt een stekje of een spil in de grond en als alles meezit, heb je over twee, drie of vier jaar je eerste omzet.
01-04-2017 9 sec
Laanboomkweker Huib van IJmeren: 'Tijd is veruit de belangrijkste factor binnen op een boomkwekerij'
Het kloppend hart van de Europese laanbomenteelt ligt vanouds in Nederland en wel in Opheusden. Daar houdt een aanzienlijk aantal kleine en middelgrote laanboomkwekers Neerlands naam hoog. Een van deze ondernemingen is Boomkwekerij Van IJmeren.
01-04-2017 9 sec
Aaltjes die taxuskever bij lage temperatuur bestrijden
BASF heeft miljoenen geïnvesteerd in dep roductiecapaciteit van zijn fabriek in het Engelse Littlehampton. De producent van gewasbeschermingsmiddelen zet hiermee in op de ontwikkeling van meer biologische oplossingen, waaronder parasitaire aaltjes.
01-04-2017 7 sec
'Juglans regia laat kinderen zien dat ons voedsel uit de natuur komt!'
Rudy Scheper, boombeheerder bij de gemeente Dordrecht, is van mening dat een inspiratieboom vooral het bomenvak interessant moet maken voor de jeugd: ‘Een notenboom laat kinderen zien dat walnoten niet in het supermarktbakje groeien!’
01-04-2017 9 sec
'Koelreuteria behaagt de burger het hele jaar door'
De inspiratiebomen op de afgelopen Boominnovatiedag maakten inspiratie los bij boomverzorger Rinze Hofman van werkorganisatie Duivenvoorden, het ambtelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Voorschoten en Wassenaar. Hofman stak op zijn beurt zijn beheerder Patrick Spiegeler aan met het inspiratieboomvirus.
01-04-2017 9 sec
Met RHP-certificaat ook toegang tot potgrondbedrijven
Onlangs mocht Ekompany International uit Born het RHP-certificaat in ontvangst nemen. Het bedrijf levert milieuvriendelijk geproduceerde, kwalitatief hoogwaardige meststoffen. 'We zijn erg blij met dit certificaat', zegt directeur Eric van Kaathoven.
01-04-2017 7 sec
Boomkweken zit bij de Domens in de genen
Waar het zaaien van enkele dennen voor een werkvoorzieningsschap in de 19de eeuw al niet toe kan leiden! Nu, vijf generaties later, is De Douglas Boomkwekerijproducten in Wernhout een bedrijf waar jaarlijks zo’n twintig miljoen zaailingen worden geproduceerd voor de nationale en vooral de internationale markt.
01-04-2017 10 sec
Boomkweker Marcel Michels: 'Laagvolumespuiten aandurven zit tussen de oren'
Werken met de laagvolumetechniek is voor velen een hele stap, omdat het gepaard gaat met de gedachte: kunnen we wel toe met de helft van de dosering?’ Agricult beweert dat de ervaringen na tien jaar LVS-praktijk zeer positief zijn en vorig jaar zelfs hebben geleid tot een verbeterd model met gps.
01-04-2017 12 sec
Ready for take-off
Starten in de boomkwekerij is nooit makkelijk geweest en zal alleen maar lastiger worden
01-04-2017 3 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER