Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Totaalconcept voor plantweerbaarheid zorgt voor duurzaamheid én opbrengstverhoging
Dit jaar heeft onderzoeksbureau Cultus Agro Advies een tweede achtereenvolgende demo afgerond naar de teelt van Gaultheria met de inzet van het Natugro systeem: een reeks producten die de gewas- en productkwaliteit duurzaam verbeteren.
01-02-2017 8 sec
Lekker werken, fatsoenlijk geld verdienen en zo weinig mogelijk gezeur
Het is maar een klein detail. Als je bij boomkwekerij Adriaan van de Bijl het kantoor binnengaat, valt het oog als vanzelf op het logo van het bedrijf van vader Martin van de Bijl, dat voorheen in hetzelfde pand aan de Rijbandijk in Opheusden was gevestigd.
01-02-2017 11 sec
Wij zijn beter dan Bol.com
Vraag ergens in de sector naar de naam Volentis en de kans is groot dat u tegen een levensgroot vraagteken aan loopt. Een gemiste kans, want Volentis is al meer dan 30 jaar actief in de sector. Alleen de naam is nieuw.
01-02-2017 9 sec
Groot worden door klein te blijven
Opheusden en Kesteren zijn groot in bomen, maar toch ook weer een kleine gemeenschap. Hoe klein, dat besef je pas als je er een dag rondrijdt en niet alleen familienamen herkent, maar zelfs de looks die bij die familie horen. Ik ben daarom aanvankelijk wat verward als ik bij Henk en Jonathan Huibers de plaats op rij.
01-02-2017 12 sec
Stijgende trend in kwekersrechtaanvragen voor laanbomen ondanks lange veredelingstrijd
Kwekersrechten en licenties zijn gebruikelijk in de rozen, snijbloemen en sierheesterteelt. Om de haverklap komt er een nieuwe soort op de markt. In de laanbomenteelt komen kwekersrechten en licenties van oudsher minder voor, maar daar begint langzamerhand verandering in te komen, zo lijkt het.
01-02-2017 10 sec
Aanmodderen in de sneeuw
Boomkweker Dirk-Jan Huibers uit Dodewaard haalt woensdag 250 dakplatanen uit de halfbevroren grond van een boomperceel in Hien bij Dodewaard. Het gaat om een spoedbestelling die nog net afgewerkt kan worden voordat de vorst te diep in de grond zit om de bomen te kunnen rooien.
01-02-2017 10 sec
Vandaag bomen voor China, morgen voor de maan
Een leuke opsteker en een prima kans voor de regio om eens lekker te ruimen in de kwekerij. Zo omschrijft Evert Peterse van Boomkwekerij Peterse uit Opheusden zijn mega-order van meer dan 100.000 spillen in de maat 6-8 en 8-10 voor de Chinese markt.
01-02-2017 10 sec
Een kweker moet weten wie zijn klant is. Die klant is belangrijker dan aantallen'
De markt voor kwekers is de laatste jaren veranderd van aanbodgericht naar meer vraaggericht. Gaultheria-specialist Johan Jansen heeft dat door en richt zich nu op diversificatie en jaarrondproductie.
01-02-2017 8 sec
Haifa Group: 50 years of Growth!
Dit is het verhaal van een pioniersbedrijf met een innovatieve aanpak. Een verhaal dat begint bij het ontwerp van een productievestiging voor kaliumnitraat en dat eindigt bij een van de meest succesvolle merken ter wereld op het gebied van kunstmest. Meststoffenproducent Haifa heeft iets te vieren!
01-02-2017 10 sec
LTO-bestuurslid Veltmans: 'Er is maar één soort water bij overlast: nat water!'
Boomkwekers merken ieder jaar opnieuw dat ons klimaat tegelijk droger en natter wordt. In de praktijk kan dat leiden tot merkwaardige situaties. Kwekers kunnen geconfronteerd worden met een overvloed aan water dat niet of niet snel genoeg kan worden verwerkt door waterwegen.
01-02-2017 10 sec
Overmoed

01-02-2017 0 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER