Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'In ons bedrijf gaat het om het team'
In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Fairplant BV.
01-12-2016 7 sec
Dé inspiratieboom van 2016: Ulmus laevis (fladderiep)
Een aardig deel van de Nederlandse bomenpopulatie bestaat uit iepen, zo viel te horen op de Boom Innovatie Dag. Toch is het een iep die is uitgeroepen tot Inspiratieboom van 2016. Maar dan wel een bijzondere, want ook binnen bekende geslachten valt nog veel te behalen qua diversiteit.
01-12-2016 10 sec
'Met deze stap zijn we klaar voor de toekomst'
KWH Holland lanceerde deze maand een gloednieuwe website. Nu is dat voor menig bedrijf al een mooie stap, maar voor KWH gaat het gepaard met nog wat extra feestvreugde. De machines van het bedrijf zijn namelijk gekeurd én goed bevonden wat betreft de hoogste subsidieklasse voor drift.
01-12-2016 11 sec
Oirschot niet alleen bier en stoelen, maar ook de beste boomkwekers
Een tweede editie van Regio in Beeld. Van het uiterste noorden was het logisch dat we wat meer naar het zuiden gingen. Zeven boomkwekers, die allemaal opereren in de gemeente Oirschot, hebben de koppen bij elkaar gestoken en het Green Centre opgericht. Het samenwerkingsverband bestaat uit de volgende bedrijven: Boomkwekerij Vlemminx, Boomkwekerij Gebr. Bressers, Boomkwekerij Maarten van Overbeek, Boomkwekerij Johan van Overbeek, Boomkwekerij Rijnen, Handelskwekerij J. van Rulo en Mulders Sierteelt.
01-12-2016 16 sec
Het draait allemaal om de bodem
Gebr. Bressers in Oirschot werkt strikt genomen niet biologisch, en zelfs niet volgens Milieu- of Groenkeur. Maar als je een paar uur met vader en zoon Harrie en Paul Bressers hebt gezeten. weet je dat het een kwestie van tijd is voordat het Skal-bordje aan de voordeur wordt geschroefd.
01-12-2016 11 sec
Handelaar blijft bij zijn leest
Jan van Rulo (61 jaar) is oprichter en directeur van handelskwekerij J. van Rulo, een bedrijf dat hij oprichtte nadat hij bij een sw-bedrijf het spel had geleerd.
01-12-2016 6 sec
Het kan een paar jaar duren, maar de klant komt
Nederland heeft ongeveer 3000 boomkwekers. Velen van hen produceren voor de massamarkten: een miljoen wilgjes, kerstroosjes of beuken. Hele volksstammen kwekers draaien daar hun hand niet voor om. Johan van Overbeek uit Oirschot wist al heel lang dat de massamarkt niets voor hem is.
01-12-2016 10 sec
De groene kerstboom blijft populair
Tientallen personeelsleden van kerstbomenleverancier De Buurte uit Oene op de Veluwe, rooien en potten, met de hand en machinaal, duizenden kerstbomen. Dit jaar is het werk een stuk lichter dan andere jaren. Niet alleen omdat er meer machinaal gewerkt wordt, maar ook omdat er vooral veel vraag is naar kleine kerstbomen.
01-12-2016 11 sec
Diversiteit in aanplant; durven en doen
Op donderdag 13 oktober werd bij Boomkwekerij Udenhout in Udenhout de Boom Innovatie Dag gehouden. De deelnemers lieten zich ditmaal bijpraten over het thema 'Plant eens een andere boom'. Met dit thema wilden de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business diversiteit in de openbare ruimte stimuleren.
01-12-2016 10 sec
Engerlingenschade door meikevers en junikevers
De engerlingen van zowel de meikever als de junikever zijn moeilijk te bestrijden. Tegen deze soorten werken de gewone aaltjes zoals gebruikt tegen de rozenkever nauwelijks of niet.
01-12-2016 6 sec
Nieuwe beperkingen in gewasbescherming
Afgelopen voorjaar berichtte Boom in Business dat er veranderingen op komst zijn die gevolgen hebben voor de gewasbeschermingsmethodes in de boomkwekersbranche. We kondigden een tweede aanpassingsronde aan in het etiketteringssysteem van de toegelaten chemische middelen.
01-12-2016 7 sec
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
01-12-2016 6 sec
'Bij een A-merk hoort ook een A-kas'
Boom in Business reisde af naar Moerbeke-Waas om de oplevering van een gloednieuwe Roll Air Cabrio-foliekas van Rovero te volgen. We leerden daar dat de ene foliekas de andere niet is.
01-12-2016 7 sec
Bio = logisch
Als je wilt weten hoe dingen werkelijk zitten, moet je beginnen met naar jezelf te kijken. Die wijze raad kreeg ik pas geleden van iemand. Hoe zit het met mezelf als het gaat om gewasbescherming? Op mijn eigen stoepje gebruik ik sinds een paar jaar geen vergif meer. Wel azijn, en soms een brander. Werkt niet zo goed, maar geeft duidelijk een beter gevoel!
01-12-2016 13 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER