Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Onze verkoop bestaat vooral uit daghandel'
In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Cor Huibers Boomkwekerijen.
01-12-2016 6 sec
My Favourite Plant, thema van de drukbezette vakbeurs GroenGroenPlus 2016
Van 5-7 oktober presenteren 300 standhouders uit de boomkwekerijsector en uit boomkwekerijgerelateerde sectoren (20%) zich drie dagen lang op vakbeurs Grootgroenplus 2016 in Zundert.
01-12-2016 6 sec
De standhouder centraal op GroenGroenPlus
Van 5 t/m 7 oktober aanstaande vindt de 26e editie van GrootGroenPlus plaats. De organisatie meldde eerder dat de standhouder dit jaar weer een sterkere centrale positie krijgt, zowel in de pr als op de beurs zelf.
01-12-2016 8 sec
Waarom LVS, de nieuwe opbouwset met gps van Agricult, jou helpt met onkruidbestrijding
Agricult introduceert zijn nieuwe LVS-opbouwset met gps voor de boomkwekerijsector deze week op de vakbeurs GrootGroenPlus. De nieuwe set heeft een zeer nauwkeurige, gps-gestuurde en snelheidsafhankelijke afgifte.
01-12-2016 8 sec
'De zware jaren zijn voorbij, hoop ik'
Ja, hij heeft tijdens de crisis weleens aan zijn toekomst in de boomkwekerij getwijfeld, bekent hij ergens halverwege het interview. Boomkweker Henk Molenaar uit Waddinxveen vertelt open over de crisis, ziekte, geluksmomentjes op de kwekerij, computers en hoe heerlijk het is weer op te krabbelen.
01-12-2016 10 sec
Zaailingen en zetstammen - mag het iets vernieuwender?
Een nieuwe rubriek in Boom In Business: Regio in Beeld. Het idee is simpel. Als redactie reizen wij teeltregio na teeltregio af; we interviewen in ieder gebied op één dag drie kwekers en doen daarvan verslag. We sluiten de dag af met een gemeenschappelijk diner, waarbij we alles nog eens de revue laten passeren.
01-12-2016 12 sec
'We zijn hoe dan ook slagkracht kwijtgeraakt'
Er zijn in het productiegebied Oost-Groningen niet veel jonge ondernemers in de boomkwekerij. Gelukkig is Alwin Ebbens een uitzondering. In 2015 startte hij met zijn bedrijf in Noordbroek, in het bedrijfspand waar – niet geheel toevallig – ook rozencorporatie Rosaco is gevestigd, maar hij is daar vervolgens geen lid van.
01-12-2016 11 sec
Klanten zijn net vlooien. Een paar zijn honkvast, maar de meeste springen alle kanten op
Groningen is als productiegebied bekend geworden door de grootschalige agrarische productie van uitgangsgewassen voor de andere sectoren van de boomkwekerij en de fruitteelt. Dat grootschalig niet meteen groot betekent, bewijs Gerry Weijer uit Veendam (52). Hij verdient zijn brood op een areaal van 3 hectares.
01-12-2016 11 sec
'Het had minder gekunnen'
De meest Groningse kwekers zijn relatief klein, maar er is een aantal uitzonderingen. Een grote - tenminste naar Groningse begrippen – is het bedrijf van Jan Boneschansker in Meeden. Boneschansker is de vijftig gepasseerd en is nu bezig met een gericht 'strijdplan' om zijn bedrijf op termijn verkoopbaar te maken.
01-12-2016 10 sec
Van studente tot Miss Multicote
Dorien Geentjens (29) had eigenlijk alles tegen. Ze is Vlaams, vrouw, jong en blond in een sector die Hollands en een mannenwereld bij uitstek is. Ook komt ze niet uit een groene familie. En dan zat haar markt óók nog eens compleet op slot. Toch wist Miss Multicote, zoals ze inmiddels genoemd wordt, kunstmestproducent Haifa terug op de kaart te krijgen bij de boomkwekers.
01-12-2016 13 sec
Regio in beeld
Een nieuw initiatief in deze uitgave van Boom In Business: Regio in Beeld. Het idee is heel simpel. Wij reizen af naar een gebied in Nederland waar meer dan pakweg 50 kwekers wonen en organiseren een interview met drie van hen.
01-12-2016 9 sec
'Folie biedt teelttechnisch voordelen, zoals goede lichtdoorlatendheid en luchtingsmogelijkheden'
In Heerhugowaard werd onlangs de laatste hand gelegd aan een enorme foliekas voor jongeplantenbedrijf AllPlant. De kas, die in de zomer werd opgeleverd, werd geleverd en geïnstalleerd door VDH Foliekassen, die zich al ruim dertig jaar specialiseert in deze tak van sport.
01-12-2016 10 sec
IJzersterk aanbod!
Voor een gezond en vitaal gewas zijn niet alleen de hoofdelementen stikstof, fosfaat, kalium, calcium en magnesium van belang. Ook het spoorelement, ijzer, heeft een belangrijke rol.
01-12-2016 5 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER