Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Help, ik word geïnterviewd!
‘De media’ – je wordt er af en toe doodmoe van. Maar ze kunnen soms ook verrekte handig zijn om een bepaalde boodschap te verspreiden. Samenwerken is daarom vaak een noodzakelijk kwaad. Maar hoe pak je de zaken het beste aan als je ineens een journalist aan de lijn hebt? NWST geeft tips en een kijkje achter de schermen.
30-09-2018 13 sec
Hollandse cabriolet in Denemarken
De Deense tuincentrumketen Plantorama, heeft 1 maart jl. haar 9de tuincentrum geopend, in Vallensbaek, vlakbij Kopenhagen. In krap 5 maanden tijd is het gehele tuincentrum gebouwd, om de openingsdatum van 1 maart te kunnen realiseren. De Nederlandse foliekassenbouwer ROVERO is door Plantorama gevraagd voor het bouwen van de cabriolet kas.
01-08-2016 10 sec
'Wij gaan niet voor een lage kostprijs'
In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Mart van Dijk Boomkwekerijen.
01-08-2016 7 sec
Een mooie natuurlijke boom en niet zo'n stijve hark, waar boomkwekerijen vol mee staan
‘Ik heb geen echte favoriete boom,’ meldt Johan Canoot, ontwerper in dienst van de gemeente Maastricht. ‘Hoogstens een voorkeur voor natuurlijk groeiende bomen en niet voor die stijve harken die je steeds meer ziet staan bij kwekers. Maar als ik moet kiezen, kies ik die Ulmus laevis vanwege het bijzondere verhaal dat aan deze boom vastzit.’
01-08-2016 13 sec
Waterschade drijgt deel boomkwekers tot wanhoop
6 Juni melden de waterschappen dat de waterstand in Noord-Brabant en Limburg dalende is naar normaal peil. Maar in de weken daarop zitten veel boeren met de handen in het haar, stel ZLTO, want de vele regenbuien in juni hebben gezorgd voor grootschalige schade. Volgens de organisatie hebben delen van Brabant en Limburg last van het vele regenwater dat bovendien vaak moeilijk de percelen verlaat.
01-08-2016 14 sec
Robuuste specialisten op moeilijk terrein
Lozeman Tuinmachines heeft dit jaar een nieuw model hellingmaaier geïmporteerd. Het gaat om de Orec RMK150, ideaal voor het maaien tussen obstakels. ‘Dit is een heel unieke machine. Er is nog geen andere fabrikant die zoiets aanbiedt in de markt,’ vertelt Bob Heezen, vertegenwoordiger bij Lozeman.
01-08-2016 10 sec
Een begrip als het gaat om warmteneveltechniek
PestTec, het zusterbedrijf van BRAS FIJNAART in Heijningen, is importeur van de SWINGFOG- en de FONTAN-nevelapparatuur. Deze warm- en koudvernevelaars van de Duitse fabrikant Swingtec kunnen onder meer worden ingezet bij de bestrijding van ziekten en plagen in kassen.
01-08-2016 9 sec
Eet of word gegeten
Een bijzondere fusie in deze uitgave van Boom In Business. Natuurlijk valt hier een hoop over te zeggen en dat zal in de wandelgangen ook zeker gebeuren. In het artikel worden uiteraard met name de positieve kanten belicht.
01-08-2016 8 sec
Marktleiders in de sierheester onder één bv: Boot & Dart Boomkwekerijen bv
Het mag volgens directeur Jan de Vries van Boot & Co beslist geen fusie heten; het is een krachtenbundeling. De twee marktleiders op de Nederlandse markt voor sierheesters gaan samen op in één nieuwe bv. Jan de Vries van Boot & Co wordt de directeur. Hoofdkantoor en commercie worden na 1 september gecentraliseerd in Boskoop en de logistiek zal geschieden vanuit Zundert en Boskoop.
01-08-2016 15 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER