Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Onder de plak!

01-06-2016 0 sec
All-in-one-hulpstof nuttig door vele eigenschappen
Agricult verkoopt al ruim twintig jaar Codacide. Deze milieuvriendelijke hulpstof wordt breed ingezet bij de bestrijding van onkruid, ziekten en plagen, onder meer in de boomkwekerij en de sierteelt. ‘Als je toch je spuitresultaten wilt verbeteren, waarom zou je dat dan niet doen op een natuurlijke manier, die ook nog eens de beste manier is?
01-06-2016 12 sec
'Iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid wordt mijn nieuwe bedrijfsmodel'
In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Kwekerij Michels-Classens.
01-06-2016 7 sec
Goed, beter, buxus
In de nazomer van vorig jaar startte Maarten Graafland samen met Delphy een innovatie-adviesproject om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te beperken en zo de buxusteelt duurzamer te maken.
01-06-2016 6 sec
Serenade nu ook toepasbaar in onbedekte teelt
Bayers gewasbeschermingsmiddel Serenade gaat al enige tijd mee in de sector. Het product werd in december 2014 via een versnelde procedure in het kader van de Green Deal toegelaten in de Nederlandse land- en tuinbouw. Vanaf januari dit jaar is het product ook toegelaten in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen als schimmelbestrijdingsmiddel en bactericide.
01-06-2016 12 sec
Markt biologische planten is nog niet volwassen
De Partij van de Dieren in Den Haag bracht onlangs een motie uit dat de stad alleen nog maar - wat zij noemt - gifvrije planten zou mogen kopen. In een persbericht geeft de partij eigenlijk ook haarfijn aan waar het probleem zit. Als het bijvoorbeeld gaat om bloembollen is op dit moment minder dan één procent van markt biologisch.
01-06-2016 13 sec
Het bastaardbroertje van Parrotia gaat op voor de titel 'inspiratieboom'
Toen vakblad Boomzorg in 2015 de term ‘inspiratieboom’ introduceerde, was groenbeheerder Thijs Kruiver van de gemeente Zundert zo’n beetje de eerste die reageerde: x Sycoparrotia semidecidua moest het worden. Te onbekend en te weinig beschikbaar, oordeelde de redactie van Boomzorg.
01-06-2016 10 sec
Kersverse boomkwekerij directeur Martien Mantje: 'Ik wil heel Europa door!'
Boomkwekerij Udenhout heeft een nieuwe aanvoerder. Martien Mantje, een jong groen bestuurlijk talent dat zich warmliep in de loods en verkoop bij Van den Oever en Ebben, is op de directeursstoel van Kees van Iersel terechtgekomen. Deze wil meer tijd aan zijn jonge gezin besteden. Er is in een paar maanden tijd al een hoop veranderd op de kwekerij.
01-06-2016 14 sec
Allemaal voor ons eigen
Vanmiddag ben ik naar een symposium geweest over de vele positieve effecten van groen, natuur en sport. Indrukwekkend hoeveel serieus wetenschappelijk onderzoek er is over de positieve effecten van groen en natuur op onze welbevinden.
01-06-2016 7 sec
Perennital Power neemt stokje over van PPH in de promotie van vaste planten
Sinds het wegvallen vanaf eind 2012 van Plant Publicity Holland en spoedig daarna van het Productschap Tuinbouw (PT) is Perennial Power het instrument om jaarrond promotie te maken voor vaste planten. Vaste plantenkwekers Jan-Willem Rotteveel en Aad Vollebregt zijn twee van de vier initiatiefnemers van Perennial Power.
01-06-2016 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER