Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Creativiteit moet boomkweeksector redden van onkruidwoeker
De boomkweeksector maakt zich al jaren grote zorgen over de verschraling in het aanbod van gewasbeschermingsmiddelen. De belangrijkste oorzaak van dat probleem moet vooral gezocht worden in de administratieve lasten die de toelatingshouders en de boomkwekers opgelegd worden. Onkruidbestrijding in de boomkweeksector wordt steeds complexer, maar dat nodigt ook uit tot innovatie.
01-04-2016 11 sec
'Wij gaan helemaal voor de speciale soorten'
In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer L. Akkermans boomkwekerijen.
01-04-2016 7 sec
Pistol Flex maakt nu ook laanboomkwekerijen onkruidvrij
Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) verleende eind vorig jaar een extra toelating aan het onkruidbestrijdingsmiddel Pistol Flex van Bayer. Het middel mag nu ook worden ingezet door kwekers van laanbomen. Kwekers van deze bomen zullen hun percelen voortaan aanzienlijk eenvoudiger onkruidvrij kunnen houden.
01-04-2016 11 sec
Overzicht meststoffen Boom in Business
Kweken zonder goede meststoffen is bijna ondenkbaar. Maar het kan lastig zijn om inzicht te krijgen in welke meststoffen er zoal voorhanden zijn. Met het voorjaar in aantocht vroeg Boom in Business daarom enkele producenten, leveranciers en dealers welke meststoffen zij hebben, inclusief de daarbij horende samenstelling, werking en toepassing.01-04-2016
11 sec
Binnen een maand complete assortiment weg
Topdrukte woensdag bij plantenkwekerij De Westerbouwing van Geert en Nel de Weert in Rossum. Voor 16 april moeten miljoenen kleine stekjes opgepot worden voor de consumentenverkoop die op die datum van start gaat. Klanten doen dan een stormloop op 400 verschillende soorten bloemen, 70 soorten kruiden en 50 soorten groenten.
01-04-2016 11 sec
Iets nieuws onder de zon
Boom in Business vroeg zijn lezers vorig jaar naar hun ervaring met zonnebrandbescherming op de werkvloer. De meerderheid gaf aan zich bewust te zijn van de gevaren en bescherming een verantwoordelijkheid te vinden voor werknemer én -gever. Toch stond er op amper een derde van de bedrijven een fles zonnebrandcrème klaar voor gebruik. Boom in Business sprak met Arjan Blom, die hoopt dat zijn doekjes smeren vergemakkelijken.
01-04-2016 14 sec
Als een koek op de pot, dus alles blijft mooi schoon
Het afstrooimiddel Cantop van Telermaat tegen onkruid en mos tast de zuurgraad van de grond niet aan en onttrekt weinig stikstof, dus de bemesting hoeft er niet voor te worden aangepast. 'Voor mij is het het belangrijkste dat het functioneel is op de kwekerij, dat het werkt met de barkstrooier en dat het makkelijk is voor de mensen op de kwekerij', zegt gebruiker Tonco Captein van P.W. Captein & Zn uit Alphen aan den Rijn.
01-04-2016 17 sec
Hoera het is Crisis
Dit vakblad noemt zich ‘het andere vakblad voor de boomkwekerij’. Belangrijke info voor ons als vakblad, maar niet zozeer belangrijk voor deze pagina, waarop ik geacht wordt iets zinnigs te zeggen over de sector. De benaming ‘het andere vakblad’ is natuurlijk lekker vaag, en wij moeten maar hopen dat dit aankomt bij de andere kant.
01-04-2016 11 sec
Ostrya of hopbeuk: bijna een dubbelganger van haagbeuk, maar dan spannender en transparanter
Je kunt maar één keer de juiste keuze maken bij het aanplanten van een boom, aldus Wolfgang Holz, landschapsarchitect in dienst van de gemeente Helmond. Als ik hem, met zijn uitgesproken mening over Beheer Bewust Ontwerpen en Ontwerp Bewust Beheren vraag wat zijn inspiratieboom zou zijn, heb ik no time een mailtje terug. Het wordt de hopbeuk oftewel Ostrya carpinifolia.
01-04-2016 14 sec
Xylella fastidiosa: de stand van zaken
In nummer 6-2015 besteedde Boom in Business uitgebreid aandacht aan Xylella fastidiosa (Xf). Hoe staat het er nu voor met Xylella? Boom in Business brengt de stand van zaken in kaart.
01-02-2016 410 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER