Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Dolblij met eerste levering aan Australië'
In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Kwekerij Maarten Bloemen VOF.
01-02-2016 7 sec
Hoe safe zijn onze geënte eiken?
Van iepen weten we het: een iep op een onderstam van Ulmus glabra is vragen om problemen. Maar eiken? Hoe zit het eigenlijk met eiken?
01-02-2016 6 sec
Boombarometer, the sequel
Enkele jaren geleden vroeg Boom in Business ondernemers hoe zij het toenmalige verkoopseizoen beoordeelden. ‘Jubelstemming in de sector’, kopten we destijds. Toch zou de kwekerijsector nog enkele zware jaren te verduren zou krijgen.
01-02-2016 7 sec
Gaat de drone de tractor vervangen?
De multifunctionaliteit van drones wordt steeds duidelijker. Verschillende sectoren overwegen daarom om drones in te zetten om (een deel van) de werkzaamheden over te nemen. Ook in de land- en tuinbouw en de groensector zouden drones bepaalde taken prima kunnen vervullen. Gaat de drone de tractor in de toekomst vervangen?
01-02-2016 11 sec
Boomkwekerij Ebben wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2016
Al dertig jaar lang zet de organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs bijzondere ondernemers in de schijnwerpers. Ondernemers met durf, doorzettingsvermogen en daadkracht. Topondernemers in de tuinbouw hebben een visie op de toekomst en zijn daarmee een voorbeeld voor hun collega’s.
01-02-2016 9 sec
Eucommia ulmoides: een klimaatboom die goed tegen zowel vocht als droogte kan!
Ons klimaat verandert; dat lijkt inmiddels iedereen te erkennen. Daarmee zal ook ons sortiment veranderen. De van oorsprong Chinese gummiboom ofwel Eucommia ulmoides zou dan een waardevolle toevoeging kunnen zijn. In Noord-Amerika wordt hij verkocht als een boom die ook onder de droogste condities nog groen blijft.
01-02-2016 12 sec
Hoogenraad: 'We steunen geen goed doel, maar zijn een bedrijf dat voor winst gaat'
Op 1 januari 2016 heeft Handelskwekerij G. Hoogenraad BV de kwekerij van de regionale sociale werkvoorziening Permar in Achterberg overgenomen. Hoogenraad neemt zeven Permar-medewerkers mee de toekomst in.
01-02-2016 8 sec
Hogedrukgebied
De boomkwekerijsector krijgt blijkbaar met terugwerkende kracht nog een veeg uit de pan
01-02-2016 2 sec
Prunus sargentii 'Rancho': Een prachtige kers, maar niet voor de eeuwigheid
Kersen komen uit de Betuwe. Dat heeft de auteur van dit stukje al op de lagere school geleerd. Voor een mening over sierkers 'Rancho'is het al niet anders ,. Boom-In-Business vraagt Wouter Mauritz van Laanboomkwekerij Combinatie Mauritz uit Opheusden.
01-02-2016 10 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER