Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Ik investeer tijd in studieclubs en kennisvermeerdering'
Boom in Business presenteert een nieuwe terugkerende rubriek, waarin we een ondernemer vragen stellen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn toekomstplannen. Deze week Jos en Dennis Willemsen, eigenaar van Boomkwekerij Jos Willemsen bv uit Zundert.
01-10-2015 8 sec
15.000 Thuja 'Brabant' per dag uit en weer in de grond
DeProvincie Noord-Brabant is bekend vanwege worstenbrood en Bossche bollen, maar natuurlijk ook vanwege Thuja 'Brabant', een van de massaproducten waar veel Brabantse kwekers mee groot zijn geworden, omdat zo'n beetje bij het vaste interieur van iedere Duitse tuin hoort.
01-10-2015 10 sec
Controles bacterievuur begin juli gestart
Begin juli zijn de inspecteurs van Naktuinbouw begonnen met de controle van bacterievuur in de bufferzones. De controles zijn noodzakelijk vanwege het exportbelang van de boomkwekerijsector.
01-10-2015 6 sec
Japanse Zelkova: 'very important boom'
Welgeteld één Japanse Zelkova is er in Leiderdorp te vinden, maar die werd in 2008 tijdens een verkiezing prompt tot de boom met de grootste X-factor van het dorp verkozen. Ivette van der Wiel van de gemeente Leiderdorp vertelt erover en werpt zich zo meteen op als ambassadeur voor deze bijzonderesoort.
01-10-2015 11 sec
Wie gaat stuivertje wisselen met de grote vier van Zuidplas: es, els, wilg en populier
Natuurlijk wil Geert Jan Rozendaal van de gemeente Zuidplas optreden als boomambassadeur. Maar welke boom wil hij in de competitie brengen? De uiteindelijke keuze blijkt makkelijk te zijn: Prunus sargentii 'Rancho', een van de soorten die zijn gemeente graag en veel inzet als vervanging van de grote vier van deze Zuid-Hollandse gemeente.
01-10-2015 13 sec
Een strijd op het scherpst van de snoeischaar!
Wie snoeischaar zegt, zegt Felco. Althans in de professionele groenvoorziening en de boomkwekerij. Al vele tientallen jaren staat deze Zwitserse schaar garant voor absolute kwaliteit..
01-10-2015 6 sec
Bomen knakken door storm
De boomkwekers Ruth senior en Marinus Verwoert zijn maandag druk met het herstellen van de stormschade. De storm van zaterdag 25 juli jl. heeft bij boomkwekers door het hele land de nodige schade veroorzaakt, vooral bij percelen zonder windvang. Veel laanbomen zijn omgewaaid, geknakt of hebben hun toppen verloren.
01-10-2015 10 sec
'Innovatie is ons onderscheidend vermogen'
Ooit begonnen als boomkwekerij heeft de Darthuizer Groep zich ontwikkeld tot een bedrijf dat functioneel groen en complete, innovatieve concepten levert voor de groene binnen- en buitenruimte. Financieel Directeur Gerald Danen: 'Innovatie zit in ons bloed.
01-10-2015 8 sec
Plantarium: vier dagen lang inspiratie
Van 26 t/m 29 augustus vindt op het ITC-terrein te Boskoop-Hazerswoude de internationale vakbeurs Plantarium plaats. Een bezoek aan de beurs is een must voor alle schakels in de sierteeltketen. De beurs heeft elke bezoeker, van kweker tot veredelaar of van retailer tot handelaar, veel te bieden.
01-10-2015 10 sec
Potje met vet
Het aardige is dat de innovatieslag die daarmee gepaard gaat veelal onzichtbaar is
01-10-2015 3 sec
Gaatjespotten een kleine stap in de innovatieslag naar langere leverseizoenen
Op 13 juli organiseerde dit vakblad bij boomkwekerij Gebr. Van Oirschot in het Brabantse Biezenmortel een demomiddag over het fenomeen gaatjespotten. Aanleiding daarvoor vormde een artikel over het gebruik van deze potten bij Boomkwekerij Ubbo Kruse in Bad Zwischenahn. Dit artikel werd gepubliceerd in Boom In Business 4 2015, maar staat inmiddels ook online.
01-10-2015 12 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER