Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Met weinig actieve stof heel veel resultaat!
Eerder was het middel van Bayer CropScience al toegestaan voor de Nederlandse fruitteelt, maar vanaf december 2014 is het dan ook toegelaten in de boomteelt. Hiervoor werd Luna PRIVILEGE in de boomteeltpraktijk getoetst door Cultus Agro Advies, DLV Boomteelt en Bayer CropScience. Het liet mooie resultaten zien bij preventieve behandelingen.
01-06-2015 11 sec
Mario en Wendy van Aart: De crisis dwingt je creatief te zijn
Boom in Business presenteert een terugkerende rubriek, waarin we een ondernemer vragen stellen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn toekomstplannen. Deze keer Van Aart Boomkwekerijen uit het Brabantse Oudenbosch.
01-06-2015 8 sec
Containerteelt en bos- en haagplantsoen klimmen langzaam uit dal
Terwijl de containerteelt al redelijk uit het dal kruipt, vallen in het bos- en haagplantsoen nog steeds klappen. Verlies nemen, opletten dat de betaaltermijnen niet nog langer worden, eventueel een extra gesprek met de bank en dan komt ook voor die kwekers het herstel. Dat staat te lezen in de sectorrapporten over het najaar van 2014 van accountants- en advieskantoor Van Oers.
01-06-2015 14 sec
'Door de crisis gaan mensen nieuwe wegen zoeken'
een reactie van: Jan de Vries, Joost van Roessel, Gerrit Vermeer en Simon Hendriksen
01-06-2015 4 sec
Kweekgoten, hoe staat het daarmee?
De vier kwekers uit het praktijknetwerk 'Telen in goten' zijn nog steeds erg tevreden over het kweekgotensysteem voor de opkweek van jonge spillen. Ze hebben de afgelopen jaren niet alleen diverse onderdelen van het teeltsysteem verbeterd, ook is de oogst van de spillen uit het systeem stukken eenvoudiger geworden.
01-06-2015 11 sec
Beweegbaar hagelnet beschermt kweekgoot
Bij boomkweker Marien en Jan van Voorthuijsen in het Gelderse Randwijk wordt maandag gewerkt aan het eerste beweegbare hagelnet van Nederland. Van Voorthuijsen is bovendien de eerste boomkweker die een hagelnet plaatst boven zijn sier- en laanbomen. Doel is om schade door storm, hoos- en hagelbuien aan zijn plantmateriaal te voorkomen.
01-06-2015 11 sec
Hortensiakweker Jonkers vecht terug tegen Greenpeace
Voor Rob Jonkers was de maat meer dan vol, toen hij in het voorjaar van 2014 een persbericht van Greenpeace las. Nog bozer werd hij door de tv-uitzending van Tros Radar, waarin ditzelfde bericht uitgebreid werd toegelicht.
01-06-2015 8 sec
Een boom met weinig ziektes, die het goed doet in de verharding
Het oude centrum van Roermond heeft de laatste vijftien jaar een ware metamorfose doorgemaakt. Een voorlopige bekroning van die metamorfose is het opnieuw inrichten van de Singelring. De bekroning van die renovatie wordt bepaald door tachtig Gleditsia triacanthos 'Skyline'.
01-06-2015 10 sec
Eigen wortel eerst
Klanten vragen er expliciet om. Ook in bestekken wordt het steeds vaker kant-en-klaar voorgeschreven: eigen wortel. Prima, natuurlijk. Maar slaan we hierin zo langzamerhand niet een beetje door? Twee boomologen en een handvol kwekers praten erover: 'Er worden verkeerde cultivars geleverd en driekwart van de afnemers ziet het niet eens.'.
01-06-2015 10 sec
Huidkanker: voorkomen is beter dan genezen
Wie in de groene sector werkt, doet dat veelal in de buitenlucht. Heerlijk! Vooral in de zonnige maanden die hopelijk voor ons liggen. Er ligt echter een gevaar op de loer: huidkanker. Maar hoe groot zijn de risico’s dan en wat kun je doen om ze te verkleinen?
01-06-2015 10 sec
Optimaal gebruik van waardplantresistentie
Buxus is een van de meest gebruikte planten in Vlaamse tuinen en kende lange tijd geen echte fytosanitaire problemen. Sinds een tiental jaar wordt de teelt echter geplaagd door uitbraken van een nieuwe ziekte, veroorzaakt door de schimmel Cylindrocladium buxicola (= Calonectria pseudonaviculata) (zie deel 1 voor symptoombeschrijving).
01-06-2015 10 sec
Sneller dan een Chinees
De afgelopen dagen heb ik rondgetourd in Duitsland en Denemarken. In korte tijd veel bijzondere bedrijven en initiatieven gezien.
01-06-2015 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER