Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Tien vragen aan: Sjef en Joost van Roessel
Boom in Business presenteert een nieuwe terugkerende rubriek, waarin we een ondernemer vragen stellen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn toekomstplannen. Deze keer Boomkwekerij J. van Roessel.
01-04-2015 7 sec
Geen meetinstrument maar interpretatie-instrument
BodemQ, instrument van het Nutriënten Management Instituut (NMI) uit Wageningen, interpreteert de cijfers die een teler standaard krijgt bij een bodemanalyse. 'Met de basisvariant maak je gebruik van geohydrologische gebiedskenmerken en standaard bodemanalyses. Vervolgens worden deze basisgegevens ingevoerd', vertelt projectmanager Laura van Schöll.
01-04-2015 9 sec
200.000 nieuwe bomen
Tientallen kinderen van basisschool De Doornick in het Gelderse Doornenburg, gingen woensdag aan de slag om de omgeving van het kasteel te beplanten met 750 haagbeuken in twee rijen naast elkaar. Tegelijk met de Provinciale Statenverkiezingen werden woensdag door het hele land tijdens Boomfeestdag 200.000 nieuwe boompjes neergezet.
01-04-2015 10 sec
Resultaten van het onderzoek naar een geïntegreerde beheersing van de Buxus ziete Cylindrocladium buxicola
Buxus is een van de meest populaire planten in de moderne tuinaanleg. Deze traaggroeiende en intergroene plant dient vaak als tuin- en terrasplant, en laat door zijn mooi gesloten groeiwijze gemakkelijk snoeivormen toe.
01-04-2015 9 sec
Gewasbeschermingsmiddelen, waarom ook alweer?
In de discussie over chemische gewasbeschermingsmiddelen voert de zorg over risico’s soms de boventoon en raken nut en noodzaak op de achtergrond. Die zorg moet zeker serieus worden genomen.
01-04-2015 6 sec
Nieuw beregeningsconcept voor Sempergreen
Sempergreen, kweker van planten voor groene daken, gevels en bodembedekking, koos onlangs voor een nieuw beregeningsconcept. Het nieuwe systeem maakt het mogelijk de opstand nauwkeurig en volledig automatisch te bewateren.
01-04-2015 6 sec
Nederlandse bomen voor World Expo Milaan
Medewerkers van kwekerij Bomencentrum Nederland uit Baarn zijn afgelopen weken druk in de weer geweest voor de voorbereidingen van de World Expo Milaan. Eind februari werd een groot bomenkonvooi richting Milaan gereden. De bomen zullen te zien zijn op de 'Holland Delta'. De medewerkers hebben vijf megatrailers beladen met twintig grote dak- en knotplatanen met kluit.
01-04-2015 12 sec
Een ideale stek is een propje met veel energie
Wilbert Stek uit Gendt produceert zo'n 12 miljoen cups stekken per jaar. Dit bedrijf is de laatste jaren wel gegroeid, 'maar', zegt eigenaar Wilbert van Luenen, 'ik hoef niet zozeer de grootste te zijn. De beste zijn, dat vind ik wel leuk.' Wij legden hem een aantal vragen voor over stekken en gewasbescherming.
01-04-2015 12 sec
Uniformiteit is de gangbare norm, maar diversiteit is de ambitie!
Op verschillende plekken planten beheerders de laatste jaren meerdere soorten door elkaar heen aan, met name om zo bij ziekten en plagen niet hele rijen te verliezen. Beheerders van de openbare ruimte zijn zich er steeds meer van bewust: uniformiteit is de gangbare norm, maar diversiteit is de ambitie.
01-04-2015 11 sec
Gratis geld voor de boomkwekerij?
In 2015 gaat een nieuw Europees landbouwbeleid in, waaraan ook boomkwekers in principe voor het eerst kunnen meedoen. En welke subsidies en fiscale voordelen zijn er verder nog anno 2015? Een overzicht van de belangrijkste steunregelingen.
01-04-2015 8 sec
Ulmus 'Frontier' als Amsterdamse inspiratieboom
Op de Rode Loper, het nieuwe entreegebied van Amsterdam, kan natuurlijk niets anders dan een iep met rode herfstkleuren worden toegepast. Hans Kaljee, hoofdstedelijk bomenconsulent, koos na een bezoek aan Amerika voor Ulmus ‘Frontier’, in zijn woorden een schattig boompje waarvan je op het eerste gezicht bijna niet gelooft dat het een iep is.
01-04-2015 11 sec
Too much too many
Het gaat niet goed in de boomkwekerij. Het zou makkelijk zijn om de crisis de schuld te geven, maar dat lijkt me ietwat simpel.
01-04-2015 5 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER