Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed


Positec Benelux | Kress
Gruener Weg 10
50825 Köln
Duitsland

W: www.kress.com
OMSCHRIJVING
In tegenstelling tot traditionele merken die draadloze modellen toevoegen aan hun belangrijkste OPE-assortimenten met fossiele brandstoffen, ingegeven door een groeiend milieubewustzijn, produceert Kress al bijna een eeuw uitsluitend elektrische motoren. Het was een icoon van de Duitse techniek en stond zij aan zij met generaties professionele gebruikers die hun tools vertrouwden vanwege hun betrouwbaarheid.

Het verhaal begon in 1928 toen Christian Kress een werkplaats voor auto-elektronica oprichtte. Direct na de oprichting begon Kress met het ontwerpen en produceren van DC- en AC-elektromotoren. Begin jaren zestig besloot Kress de productie uit te breiden naar een breder assortiment. In Bisingen, Duitsland, werd een nieuwe fabriek in gebruik genomen en in 1964 begon de productie van stationaire werkplaatsmachines. In 1969 lanceerde Kress een uitgebreid professioneel assortiment draagbare elektrische gereedschappen.

In 1979 werd een nieuw R&D-centrum geopend in Wattwil, Zwitserland. Het assortiment werd verder uitgebreid met een specifieke focus op accugereedschappen. De distributie werd ook uitgebreid naar 60 landen via een netwerk van gespecialiseerde dealers.

2017 was een cruciaal jaar in de geschiedenis van het merk Kress, toen het zich aansloot bij de internationale Positec-groep. Dankzij een injectie van nieuw kapitaal en verbeterde R&D-mogelijkheden ging Kress volledig in op de ontwikkeling van draadloze buitenapparatuur voor commerciële tuinarchitecten en veeleisende huiseigenaren.

Nu is het tijd voor nog een stap: het beëindigen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

2023 is de laatste grote mijlpaal in de bijna eeuwlange geschiedenis van het merk. Kress lanceert in feite het 8-minuten CyberSystem, een batterijsysteem van de volgende generatie dat beschikt over de snelste oplaadtijden ter wereld.
Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER