Weber Stekcultures speelt in op klantwensen tijdens GrootGroenPlus |
|
|
|
|
 |
| 100 sec |
'Op dit evenement mogen wij zeker niet ontbreken'
Weber Stekcultures is een trouwe standhouder op GrootGroenPlus. De vader van de huidige eigenaren - Raymond Weber en diens partner Marleen Weber-Aasman - ontdekte wat de meerwaarde van de vakbeurs is voor zijn onderneming. Inmiddels slaan de nieuwe eigenaren geen editie van GrootGroenPlus over. 'Vrijwel al onze internationale klanten zijn aanwezig op deze vakbeurs', aldus Marleen Weber-Aasman. 'Dus mogen wij op dit evenement zeker niet ontbreken.'
 |
Drie jaar geleden nam Marleen Weber-Aasman samen met Raymond Weber het bedrijf Weber Stekcultures in Erica over van Raymonds vader Koert Weber. Nog altijd bouwt haar schoonvader de stand van Weber Stekcultures op in aanloop naar GrootGroenPlus, waarna de familie Weber gezamenlijk haar brede klantenkring te woord staat. 'De helft van onze klanten komt uit landen in het voormalige Oostblok, zoals Polen en Hongarije', aldus Weber-Aasman. 'Het is fijn om al deze bedrijven in een tijdsbestek van drie dagen te kunnen spreken. Verder hopen we natuurlijk nieuwe klanten aan te trekken en orders binnen te halen. Soms gebeurt dit overigens op het moment dat de beurs al lang en breed achter ons ligt. Dat is niet altijd te zeggen.'
Weber Stekcultures profileert zich met breed assortiment
Weber Stekcultures wil zich op GrootGroenPlus vooral profileren met zijn zeer brede assortiment. Dat bestaat uit een aantal hoofdgroepen, zoals prunussen, coniferen, hortensia's, rozen en hulst. 'Daarbij anticiperen we vooral op de wensen van de klant', stelt Weber-Aasman. 'We werken namelijk op bestelling. In coronatijd maakten we bijvoorbeeld veel prunussen; nu zijn het weer meer coniferen. Het is net wat onze klanten willen. We zijn in staat en altijd bereid om in te spelen op vraag naar nieuwe soorten. Dat is ook de boodschap die we zullen uitdragen op GrootGroenPlus.'
Andere bedrijfsvoering met nieuwe steksteekrobot
De totale oppervlakte van de kwekerij van Weber Stekcultures bedraagt inmiddels 3 ha, waarvan 8200 m2 onder glas. De kwekers werken met zes vaste medewerkers en een twintigtal scholieren en uitzendkrachten. Maar deze verdeling gaat vanaf maart volgend jaar waarschijnlijk op de schop, want vanaf dat moment krijgt Weber Stekcultures assistentie van een steksteekrobot. In de toekomst zal deze robot verschillende flexwerkers vervangen, verwacht Weber-Aasman. 'We zijn bezig met een complete bedrijfsverandering', vertelt ze. 'Veel scholieren die onze stekken wegsteken, werken op zaterdag en in de vakanties. Dat kost ons veel tijd en energie, bijvoorbeeld omdat we niet altijd op deze mensen kunnen rekenen. Het voordeel voor ons is vooral dat de robot alles veel uniformer wegsteekt en dat je dit per stek kunt instellen. En vanaf volgend jaar kan onze robot de hele week blijven doorsteken.'
Pionieren met innovatie
Weber Stekcultures bevindt zich met deze innovatie overigens in de fase van het pionieren. 'Er zijn wel andere ondernemingen die met deze steksteekrobot werken, maar die zetten maar één soort stek weg, zoals geranium', legt Weber-Aasman uit. 'Terwijl wij juist met meerdere soorten werken. Er breekt dus een spannende periode aan, zowel voor ons als voor de producent.'
| LOGIN
met je e-mailadres om te reageren.
|
|
|
| Er zijn nog geen reacties. |
|
|
 | |
Agribex 2025
|
woensdag 3 december 2025 t/m zondag 7 december 2025 |
|
|
|
|
|
|
|