Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

In the picture tijdens GrootGroenPlus

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, woensdag 25 september 2024
163 sec


Vakbeurs zet boomkwekerijsector internationaal in de kijker

De 34e editie van Vakbeurs GrootGroenPlus staat voor de deur. Voor de tweede maal wordt deze gehouden op het terrein van Business Centre Treeport. Het aantal aanmeldingen is zo hoog, dat ervoor gekozen is de beursvloer te vergroten. Zoals altijd is er ook dit jaar een thema: In the picture. Erik Bastiaensen is bestuurslid van GrootGroenPlus en neemt ons mee in de aanloop naar de beurs.

Erik Bastiaensen, bestuurslid GrootGroenPlus en directeur CLTV Zundert
Erik Bastiaensen, bestuurslid GrootGroenPlus en directeur CLTV Zundert

Erik Bastiaensen is directeur van CLTV Zundert, al vele jaren de beurslocatie van GGP, en is sinds twaalf jaar bestuurslid van GrootGroenPlus. 'Er zijn dit jaar heel veel aanmeldingen', vertelt Bastiaensen. 'Daarom is de beursvloer uitgebreid ten opzichte van vorige jaren. Ik denk dat de vakbeurs een goede naam heeft. De bezoekers die erop afkomen, worden gewaardeerd door de standhouders en dat draagt weer bij aan de groei van het evenement. Naast de combinatie van professionele standhouders en de juiste bezoekers heeft GGP de uitstraling van een gastvrije, warme beurs; ook dat draagt bij aan de kracht van GrootGroenPlus.'

Thema: In the picture

GrootGroenPlus is een internationale vakbeurs, niet alleen wat betreft bezoekers, maar ook qua deelnemers. Ongeveer een vijfde van de standhouders komt van over de landsgrenzen naar het BCT-terrein. Bijna elk jaar bedenkt de organisatie een thema, waarbij de deelnemers desgewenst kunnen aanhaken. Bastiaensen: 'Met een thema geven we steeds een impuls en nieuw elan aan de beurs. We zien elk jaar standhouders die dit thema aangrijpen en op de een of andere manier origineel toepassen in hun stand. Dit jaar is het thema In the picture. Hierbij denken we in de eerste plaats aan de planten zelf, maar ook aan de exposanten en hun onderneming. Hoe zetten zij hun pr in, hoe gebruiken ze hun socials? Hoe zet je nieuwe planten in the picture, hoe zorg je dat ze voldoende onder de aandacht gebracht worden? Als beursdeelnemer zet je jezelf en je producten natuurlijk al in the picture, maar er zijn jaarrond meer mogelijkheden om dat te doen. Met dit thema hopen we dat kwekers hierover nadenken.'


Impressie blauwe route

Fotowedstrijd

Rondom het thema is een fotowedstrijd uitgeschreven: men kon maximaal vijf foto's insturen die samen een verhaal vertellen, en ook het verhaal moest worden meegestuurd. Vervolgens werden de foto's - zonder het bijbehorende verhaal - voorgelegd aan een jury. De - internationale - juryleden moesten beschrijven welk verhaal zij in de aangeleverde foto's zien. Deze verhalen werden vergeleken met de ingezonden verhalen. De beste inzendingen zullen op de vakbeurs worden gepresenteerd en een van de inzenders gaat met een leuke prijs naar huis.
Een andere invulling van het thema is van de rebelse fotograaf Renzo Gerritsen, die alle deelnemers met hun producten in beeld brengt door middel van foto's en film. De beelden zijn gedurende en na de beurs on- en offline te bekijken via socialemediakanalen, op de website, op de beursapp en in vakbladen.


Green Grand Prix

Een inmiddels vast onderdeel van vakbeurs GrootGroenPlus is de Green Grand Prix. Bij de uitreiking van de Green Grand Prix worden nieuwe, maar ook eerder bekroonde planten nogmaals in het zonnetje gezet. Op de 34e editie van de vakbeurs kan men genieten van een bijzondere Green Grand Prix: dit jaar mogen alle deelnemers meedingen, zodat er - geheel volgens het thema - nog veel meer groene producten in the picture komen te staan. Vanwege het unieke karakter van deze editie is er een gemêleerde jury, waarvan ook internationale leden deel uitmaken.


Dronefoto GGP 2023
Deze jury zal op vooraf vastgestelde tijden een route afleggen, vragen stellen, planten bekijken en drie tot vijf favorieten uitkiezen. Dit gebeurt op alle drie de routes. De verkozen planten zullen verplaatst worden naar de presentatieruimte op het centrale plein, voorzien van het oordeel van de jury. Uiteraard worden deze planten, net als bij de reguliere Green Grand Prix, ook getoetst op (kweek)prestatie. Tijdens de jurering wordt de standhouder verzocht om de inzending voor de Green Grand Prix middenvoor in de stand te plaatsen, op een daarvoor bestemde ondergrond.

European Plant Support

De Stichting EPS (European Plant Support) draagt alles wat de boomkwekerijsector vooruitbrengt een warm hart toe, en dat vertaalt zich regelmatig in financiële bijdragen aan belangrijke initiatieven. Vakbeurs GrootGroenPlus diende begin 2024 een plan in om het aantal internationale inkopers op de vakbeurs te vergroten. Met dit project, het stimuleren van internationale bezoeken aan GGP, kan specifiek worden gefocust op potentiële standhouders, evenals op het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten, met de nadruk op het visueel aantrekkelijke segment.


GrootGroenPlus

Vakbeurs GrootGroenPlus wordt dit jaar gehouden van 2 tot en met 4 oktober. De locatie: Treeport 401 en 402, 4891 PZ Rijsbergen (gemeente Zundert). De beursvloer is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Tickets voor gratis toegang kunnen gereserveerd worden via de website en beursapp.
Bezoekers zijn boomkwekers en handelaren in boomkwekerijproducten, mensen uit de wereld van de detailhandel, tuincentra en webshops, en personen die betrokken zijn bij de aanleg en het onderhoud van openbaar en institutioneel groen.


GrootGroenPlus

Treeport 103
4891 PZ Rijsbergen
0031(0)76-5977984
info@grootgroenplus.nl
www.grootgroenplus.nl


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
GREEN OUTLET
GEVRAAGD: Sorteertafels
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Grote Boomrekken
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Zijschudlichter
vrijdag 11 oktober 2024
AANGEBODEN: Kluitsteekmachine
vrijdag 11 oktober 2024
AGENDA
Trade Fair Aalsmeer
dinsdag 5 november 2024
t/m donderdag 7 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025
Sima 2024
zondag 24 november 2024
t/m woensdag 27 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER