Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Deze maand staat het element silicium centraal

ARTIKEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Rob Bierman, maandag 2 september 2024
52 sec


Lensli Academy: substraatspecialisten delen expertise en marktkennis

Wist je dat silicium heel belangrijk is voor de opbouw van de celwanden van een plant? Silicium verbetert ook de gezondheid en weerbaarheid van een plant en beschermt tegen bepaalde ziekteverwekkers.


Silicium is een element dat in minerale vorm veel voorkomt in de natuur. Je komt het mineraal silicium in grote hoeveelheden tegen in de aardkorst, in zand, in gesteente, maar ook in organische producten zoals granen en rijst.

Sterke celwanden

Planten nemen een oplosbare vorm van siliciumdioxide op. Sommige substraatgrondstoffen of -toevoegingen kunnen deze oplosbare vorm inbrengen, zoals rijstkaf of lavameel. Eenmaal in de plant versterkt silicium de stengels, bladeren en bloemen, doordat het getransporteerd wordt naar de celwanden. Ook wordt dankzij silicium de weerstand verhoogd tegen osmotische stress, zoals een verstoring van de waterbalans van de plant.


Meer weten over het element silicium in het substraat en hoe je dit kunt inzetten voor een weerbare teelt? Lees dan het complete artikel in de Lensli Academy.

Lensli Academy:

In de Lensli Academy informeren de substraatspecialisten van Lensli over praktijksituaties die zij in de sector tegenkomen, lees je meer over in de praktijk verkregen inzichten en kun je teelttips terugvinden. Iedere maand delen de substraatspecialisten informatie met de lezers van Boom in Business over uiteenlopende zaken rondom het overkoepelende thema substraat. Ga voor meer interessante artikelen en handige (teelt) tips naar de Lensli Academy. https://www.lensli.com/academy/.


Volgende maand vertellen we meer over ons nieuwe product Kapillär; een grondstof die uitsluitend uit bewerkte Acrotelm uit Finland bestaat. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt? Houd dit platform dan goed in de gaten!


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
GrootGroenPlus 2024: In the Picture
woensdag 2 oktober 2024
t/m vrijdag 4 oktober 2024
Webinar NPPL over autonome werktuigen
woensdag 2 oktober 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER