Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Green Retail Awards voor Agastache 'Agapk' (Beelicous Pink) en Naturosa

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 21 augustus 2024
90 sec


Beste Nieuwigheid en Beste Markinnovatie Plantarium|Groen-Direkt 2024

Agastache 'Agapk' (Beelicous Pink) en Naturosa hebben tijdens de najaarseditie 2024 van Plantarium|Groen-Direkt de Green Retail Award gewonnen. De Green Retail Awards worden uitgereikt in drie categorieën: Beste Nieuwigheid, Beste Marktinnovatie en Bezoekersfavoriet. Elke categorie kent één winnaar. De Bezoekersfavoriet wordt door de beursbezoekers gekozen en aan het einde van de beurs bekend gemaakt.

Rechts op de foto veredelaar Rob van der Voort. Foto: Rolf van Koppen
Rechts op de foto veredelaar Rob van der Voort. Foto: Rolf van Koppen

Beste Nieuwigheid

Vitroflora Grupa uit Dobrcz (Polen) heeft met de inzending Agastache 'Agapk' (Beelicous Pink) in de categorie Beste Nieuwigheid de Green Retail Award gewonnen. Het licentiebeheer van deze cv wordt gedaan door Plantipp voor veredelaar Van Hemert & Co. Agastache 'Agapk' (Beelicous Pink) is een zeer rijkbloeiende cultivar met grote, roze bloemaren die fraai afsteken tegen de donkerroze kelkjes. Het zijn mooie, gezonde volle planten die netjes gepresenteerd staan, aldus de jury.


LEES OOK

Meer goud

Naast de beste nieuwigheid werden nog twee planten bekroond met een gouden medaille: Hydrangea paniculata 'LC NO21' (Groundbreaker Blush) ingezonden door Alex Schoemaker Living Creations uit Boskoop en Weigela florida 'Floraclar' (Bubbly Wine) ingezonden door Valkplant uit Hazerswoude-Dorp. Verder zijn vier planten met een zilveren en dertien planten met een bronzen medaille bekroond. De inzendingen voor Beste Nieuwigheid zijn beoordeeld door de onafhankelijke en deskundige jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Voor deze keuring waren 42 planten aangemeld, uiteindelijk zijn er 35 planten gekeurd.


Beste Marktinnovatie

In de categorie Beste Marktinnovatie was de Green Retail Award voor Naturosa® van Meer Plant uit Meer (België). De jury was zeer te spreken over alle inzendingen en unaniem over Naturosa. 'Dit concept heeft een goed verhaal dat scoort op vele domeinen: biodiversiteit, gebruiksgemak, veenarm en ziekteresistentie. Binnen het concept zijn meerdere sterke soorten beschikbaar en dit breidt zich nog uit. Een sterk punt is dat het promotiemateriaal in samenspraak kan worden ontwikkeld', aldus de jury.


In totaal werden er 14 inzendingen beoordeeld. De tweede plaats was voor CO2-Tree van Van Oploo Tuinplanten uit Bavel. Hierover zei de jury: 'Hoewel de Paulownia geen nieuw product is, krijgt het door het CO2-thema weer een relevante boodschap. Het thema is actueel, maar de markt voor dit nicheproduct is beperkt.' De derde plaats was voor Fargesia One Boo van Plant Select uit Rijckevorsel (België). 'Het concept One Boo benadrukt de verschillende kleurenvariaties in het assortiment bamboe. Het ontwikkelde promotiemateriaal is duidelijk en transparant en maakt het voor de consument duidelijk voor welke toepassing het product geschikt is', aldus de jury.

De jury voor Beste Marktinnovatie bestaat uit vertegenwoordigers van internationale retailers uit Scandinavië, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. De juryleden zijn allen verantwoordelijk voor de inkoop van buitengroen. Het winnende concept wordt in 2025 opgenomen in het assortiment van de Scandinavische retailorganisatie Plantagen.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
GrootGroenPlus 2024: In the Picture
woensdag 2 oktober 2024
t/m vrijdag 4 oktober 2024
Webinar NPPL over autonome werktuigen
woensdag 2 oktober 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER