Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Opvallende noviteiten te zien bij Plantarium|Groen-Direkt

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 5 augustus 2024
71 sec


Plantarium|Groen-Direkt belooft op 21 en 22 augustus een spraakmakend evenement te worden, niet alleen vanwege het grote aantal aanwezige stands, kwekers en inkopers uit retail en groothandel, maar misschien nog wel meer vanwege de tientallen nieuwe plantensoorten die er te zien zijn.

<i>Hibiscus</i> Carousel Ghost
Hibiscus Carousel Ghost

Onder de inzenders zijn @Roots, Hopmans, Hoogeveen Plants, Vitroflora en About Plants die samen negen - door Plantipp beheerde - noviteiten hebben ingezonden voor de prestigieuze titel Beste Nieuwigheid.

Indrukwekkende Hibiscus

About Plants heeft meerdere Hibiscus ingezonden, waaronder Hibiscus Carousel Ghost ('Tahi2025'): de nieuwste toevoeging aan de Hibiscus Carousel-serie. Ghost heeft diep ingesneden en donkerpaars blad, een overvloed aan grote witte bloemen, een bossige groeiwijze en vraagt om weinig onderhoud.


Hibiscus syriacus Little Legends Pink ('Samilhong') en Little Legends White ('Woojeon') staan bekend om hun dwergvorm en zijn mogelijk de meest compacte Hibiscus syriacus op de markt. Dankzij hun compacte groeiwijze nemen de Little Legends minder ruimte in beslag dan andere Hibiscus rassen en beschikken ze over alle schoonheid van Hibiscus in een prachtige, compacte vorm. De Little Legends zijn hitte- en droogtetolerant, waardoor ze even sterk als mooi zijn.

Musa Ever Red

Grote aren

Agastache Beelicious Pink ('Agapk'PBR), ingezonden door Vitroflora valt op met ongelooflijk grote, roze bloemaren, een compacte groeiwijze en uitbundige bloei. Musa sikkimensis Ever Red ('Lou 1'PBR), ingezonden door Hoogeveen Plants en Van der Peijl, groeit snel en krachtig en pronkt voor je het weet met zijn adembenemende gestreepte groen met kastanjebruine bladeren en geeft een tropisch tintje aan elke tuin.


LEES OOK

Heuchera Eternal Flame
Heuchera Eternal Flame ('FJF 1811'), ingezonden door Hopmans, zet het landschap in vuur en vlam met vurig rood blad met limoengele randen en rood-roze bloempluimen in de lente en zomer. De compacte groeiwijze maakt het een onderhoudsarme toevoeging aan elk landschap. Bovendien is Eternal Flame niet vatbaar voor veelvoorkomende plantenziekten als meeldauw en Botrytis.

XXL

@Roots heeft twee toevoegingen aan de beroemde Chick Charms Giants-serie ingezonden: Gold Mine en Emerald Explosion ('GEE2022'). De Giants-serie biedt het beste van Sempervivum Chick Charms in grote formaten. De Chick Charms zijn een van de meest geliefde, verzamelbare sempervivum wereldwijd en zeer beginner-vriendelijk. Droogtetolerant, winterhard, waterbesparend, sterk, onderhoudsvriendelijk en klimaatbestendig.


LEES OOK
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
02-01-2024 | AGENDA
11 sec

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
GrootGroenPlus 2024: In the Picture
woensdag 2 oktober 2024
t/m vrijdag 4 oktober 2024
Webinar NPPL over autonome werktuigen
woensdag 2 oktober 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER