Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vier seizoenen in de tuin: planten en ideeën voor elk jaargetijde

INGEZONDEN MEDEDELING
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, dinsdag 9 juli 2024
109 sec


Een goed ontworpen en met aandacht ingerichte tuin biedt plezier en schoonheid het hele jaar door, welk seizoen het ook is. Door een planning te maken, de juiste meubels aan te schaffen en vrolijke elementen te kiezen kan je tuin er het hele jaar door goed uitzien en niet alleen in de lente en zomer. Daarom bespreken we in dit artikel hoe jij je kunt voorbereiden op elk seizoen en bespreken we bijvoorbeeld welke planten passen in welk seizoen en welke meubels onmisbaar zijn in elke tuin.


Lente: alles begint te bloeien
De lente staat bekend als de tijd van groei en vernieuwing. Het is de tijd dat alles weer tot bloei komt, de blaadjes aan de bomen beginnen te groeien en de vogels weer uitvoerig beginnen te fluiten. In dit seizoen hebben we een aantal populaire lentebloeiers als tulpen, krokussen en narcissen die meteen meer kleur geven aan de tijd na de donkere winter maanden. Bovendien is dit het goede moment om je tuin op te ruimen, wat bij te snoeien en zaadjes te gaan planten. Op deze manier ben je voorbereid op de warme dagen, doordat je dan lekker bent omringd door groen. Overweeg ook om een comfortabel loungeset online kopen zodat je een ideale plek hebt om te ontspannen.

Zomer: de zon straalt
De meeste tuinen zijn in de zomer op hun hoogtepunt: alle bloemen bloeien uitbundig, de insecten genieten van de bloemen en de groenten en vruchten uit moestuinen kunnen worden geoogst. Bij de verzorging van je tuin blijft het belangrijk om de planten te voorzien van genoeg water omdat het in de zomer erg droog kan zijn. Water de planten bij voorkeur in de avonden, als de zon niet mee fel op de planten staat. Het is verder ook de tijd om te gaan genieten met familie en vrienden van de heerlijke zonuren. Met de schaduw van pergola of een parasol voorkom je dat je meteen een tomaatje wordt, want verstandig zonnen blijft wel belangrijk.

Herfst: voorbereiden op rust
Na de zomer breekt er helaas weer een koelere tijd aan, maar niet een minder leuke periode in de tuin. Het is de tijd van het jaar dat je je tuin kan voorbereiden en veranderen in de winter. In deze periode kan je genieten van herfstbloeiers als asters en chrysanten. Tevens is het de tijd om je tuin op te ruimen, flink te snoeien en je tuinmeubels schoon te maken en op te bergen. Overigens hoeft dit seizoen nog niet meteen te betekenen dat je niet mee buiten kan zitten: door te investeren in een vuurkorf bijvoorbeeld kan je ook in de herfst nog een lange periode buiten zitten.

Winter: rust en reflectie
Niet alleen wij als mensen rusten een beetje uit in de winterperiode, het is ook de tuin van de tuin om even bij te komen en zich te herstellen. Je tuin kan je toch een beetje aankleden door hulst en coniferen te plaatsen. Deze planten zorgen namelijk voor kleur, ook in de koudere maanden. Ook helleborus en sneeuwklokjes doen het goed in deze periode. Kortom: genoeg om de tuin leven te houden in de koudere maanden.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Boom in Business

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER