Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Modiform maakt biobased en afbreekbare kweekpotten in samenwerking met Solinatra

NIEUWS
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 9 juli 2024
74 sec


Modiform en Solinatra nemen in een nieuwe samenwerking initiatief voor het ontwikkelen en op de markt brengen van biogebaseerde en biologisch afbreekbare kweekpotten. De volledig plantaardige potten worden door Modiform gemaakt met Solinatra-materiaal en bieden telers een volledig fossiel- en PFAS-vrije, koude grond-composteerbare oplossing.

Robert de Jong en Peter Linthorst bekrachtigen de overeenkomst
Robert de Jong en Peter Linthorst bekrachtigen de overeenkomst

Modiform start de samenwerking met Solinatra vanuit de ambitie om zo min mogelijk fossiele primaire kunststoffen toe te passen. Beide partijen tekenden een overeenkomst voor de ambitie van beide bedrijven in de richting van een groene en duurzame toekomst.

De natuurlijke potten van Modiform met Solinatra zijn succesvol getest in commerciële teeltbedrijven voor de productie van onder meer tuin- en kamerplanten en bladgroenten. Hierbij is aangetoond dat de potten geen negatieve invloed hebben op de groei van de planten. Of zoals een bij de proefprojecten betrokken teler opmerkte: 'Planten gekweekt in de Solinatra-potten groeien helemaal zoals je gewend bent, het is fantastisch om een fossielvrije oplossing te hebben!' De kweekpotten kunnen na de teeltduur direct met het gewas in de grond worden geplant, waarna de pot biologisch wordt afgebroken.

Modiform verwacht met Solinatra jaarlijks meerdere nieuwe producten op de markt te kunnen brengen

Modiform, bekend om kweekpotten, trays voor jonge planten, packs en transporttrays voor de internationale markt, verwacht door de samenwerking met Solinatra jaarlijks meerdere nieuwe producten op de markt te kunnen brengen die bijdragen aan de doelen die het bedrijf zich heeft gesteld voor het verlagen van de footprint en het verantwoord omgaan met natuurlijke hulpbronnen.

Wereld zonder plastic afval

Robert de Jong, CEO van Solinatra zegt: 'Solinatra en Modiform zijn een perfecte match: plantaardige potten voor duurzame planten! Het is een aarde-tot-aarde-oplossing voor een verantwoorde teelt. Bij Solinatra streven we middels innovatie naar een wereld zonder plastic afval. Deze samenwerking met Modiform betekent een enorme vermindering van CO2-emissie.'
Peter Linthorst, CEO van Modiform, voegt daaraan toe: 'Onze kunststof kweekpotten, gemaakt van gerecycled kunststof, zijn zelf ook weer volledig recyclebaar. Helaas zien we dat in nog niet alle afzetgebieden afdoende gerecycled wordt. Dan kunnen biologisch afbreekbare potten een oplossing zijn. Daarnaast zijn er specifieke toepassingen voor deze 'koude grond composteerbare plantenpotten' en aanverwante producten. Onze afbreekbare potten zorgen voor gezonde planten en dragen bij aan de natuur zonder compromis op kwaliteit.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER