Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Syngenta blikt terug op Technical Days: kijkje in de keuken

NIEUWS
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Caroline van den Hoek, donderdag 4 juli 2024
59 sec


Vorige week waren relaties van Syngenta welkom om een kijkje te komen nemen in de keuken tijdens de Syngenta Technical Days. Syngenta laat weten samen met de relaties terug te kijken op twee succesvolle dagen.


Donderdag 27 juni werden diverse proeven getoond voor de glastuinbouw bij Vertify in het World Horti Center in Naaldwijk. Hier werden verschillende uitdagingen, zoals echte meeldauw en Pythium uitgebreid onder de loep genomen en de mogelijke oplossingen getoond die Syngenta biedt met bestaande producten, maar ook met producten die in de nabije toekomst verwacht worden.

Ravibis

Zo lagen er verschillende proeven in chrysanten en gerbera's, waaronder ook een echte meeldauw-proef met ons nieuwe bedekkingsfungicide Ravibis. Ravibis is een nieuw biologisch product op basis van natriumwaterstofcarbonaat dat vooral preventief maar ook licht curatief werkt. Ravibis werkt als een bedekkingsfungicide en zorgt voor uitdroging van de echte meeldauwsporen die in het gewas aanwezig zijn: hoe beter de bedekking, hoe beter het resultaat. De meerwaarde van de hulpstof Elasto G5 voor een betere gewasbedekking kwam duidelijk naar voren.


Nieuwe middelen verwacht

Op vrijdag werden diverse proeven voor de boomkwekerij getoond bij het Delphy Improvement Center in Hazerswoude-Dorp. Ook hier werden allerlei uitdagingen in de boomkwekerij belicht, zoals de bestrijding van onkruiden, Phytophthora in pioenen, echte meeldauw in diverse gewassen en roest in o.a. stokrozen. Een aantal middelen die door Syngenta over niet al te lange tijd op de markt worden verwacht, blonken positief uit.


Ook werd beide dagen uitgebreid stilgestaan bij een aantal biostimulanten die Syngenta in ontwikkeling heeft voor zowel de binnen- als buitenteelten. Twee dagen vol interessante ontwikkelingen, kritische vragen en goede discussies, aldus Syngenta.

De in dit artikel genoemde producten zijn een geregistreerd handelsmerk van Syngenta. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig en lees voor gebruik het etiket.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER