Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Ctgb wil tussentijds kunnen ingrijpen in toelating bij structurele overschrijdingen

NIEUWS
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, donderdag 27 juni 2024
38 sec


Toelatingsnormen Europese Verordening zijn leidend

Structurele normoverschrijdingen voor sommige werkzame stoffen in gewasbeschermingsmiddelen leiden ertoe dat het Ctgb tussentijds wil kunnen ingrijpen in de toelating van middelen. Het Ctgb moet daarvoor het huidige gebruik van monitoringsregels aanscherpen, en daarvoor is een beleidsregel in de maak.


Als informatiebron voor de monitoringsgegevens gebruikt het Ctgb de Bestrijdingsmiddelenatlas. De voorgenomen beleidsregel kijkt naar de toelatingsnormen voor oppervlaktewater uit de Europese Verordening (1107/2009). In de beleidsregel definieert het Ctgb wanneer het spreekt van een 'structurele overschrijding'. Ook motiveert het Ctgb in de toelichting het tussentijds ingrijpen op basis van artikel 44 van de Europese Verordening. Dit artikel bepaalt dat een toelating te allen tijde herzien kan worden.

Niet op basis van KRW

De beleidsregel heeft geen betrekking op wetgeving als de Kaderrichtlijn Water en de daaruit volgende KRW- en grondwaternormen. Over de verschillen tussen toelatings- en KRW-normen stuurde het Ctgb eerder een advies aan het ministerie van LNV.


Consultatie

Op deze voorgenomen beleidsregel en de bijbehorende toelichting kan worden gereageerd tijdens een publieke consultatie. Bij het definitieve besluit zal het college de ontvangen reacties meewegen. Reageren kan tot en met 18 augustus 2024.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER