Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vlot containerplanten snoeien in de DTM Snoeistraat

ARTIKEL
BOOMTEELTTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Anne Rijkers, woensdag 26 juni 2024
53 sec


John van den Broek deelt zijn ervaring over het geautomatiseerd snoeien van containerteelt planten

Bedrijfsleider John van den Broek van boomkwekerij M. van den Oever is enthousiast over het geautomatiseerd snoeien van containerplanten. Het is efficiënt, uniform en kwalitatief goed, is zijn ervaring.

Planten in de DTM Snoeistraat
Planten in de DTM Snoeistraat

John van den Broek is bedrijfsleider van boomkwekerij M. van den Oever op de locatie in Veghel. Op deze locatie telen zij ongeveer 150 soorten containerteelt vier liter, dat gaat in totaal over 240.000 stuks. Op de hoofdlocatie in Son en Breugel hebben zij zo'n 240.000 stuks aan twaalf liter containerteelt. Van den Broek deelt in onderstaande video zijn ervaring over het geautomatiseerd snoeien van containerplanten met de DTM Snoeistraat.


Efficiënt, uniform en kwalitatief snoeien met de DTM Snoeistraat

'Wij zijn eigenlijk altijd bezig met het optimaliseren van processen. Je wilt dingen gemakkelijker en sneller maken voor je personeel, zo bespaar je op arbeidsuren. Sinds we onze containerplanten met de DTM Snoeistraat snoeien gaat het werk gewoon veel sneller en we zien een veel mooiere en strakkere partij als eindresultaat.'
Boomkwekerij M. van den Oever kocht anderhalf jaar gelden haar eerste DTM Snoeistraat om achter de oppotmachine te plaatsen. Hoewel de machine mobiel is, was het qua planning moeilijk om deze dubbel in te zetten. Vandaar dat ze snel overgingen op een tweede DTM Snoeistraat. Deze is kort daarna aangevuld met een zijsnoeier. De machines zijn uitgevoerd met een afzuiging zodat het snoeiafval direct in een container wordt verzameld.


John van den Broek: 'Ik zou de snoeimachines van DT Machinery zeker aanbevelen aan collega kwekers, gewoon omdat ze perfect werken en je verdient er gewoon een hoop tijd mee terug.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER