Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

GrootGroenPlus krijgt financiële ondersteuning EPS voor handelsplan

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, donderdag 30 mei 2024
60 sec


In december 2023 riep Stichting European Plant Support (EPS) op tot het indienen van innovatieve plannen om de boomkwekerijsector vooruit te helpen. Vakbeurs GrootGroenPlus besloot daarop het plan voor project Kansrijk groen in te dienen. Deze aanvraag is goedgekeurd, waardoor gestart kan worden met de uitvoering.

Een eerder gehouden interne persexcursie voor internationale journalisten
Een eerder gehouden interne persexcursie voor internationale journalisten

Een van de doelstellingen van GrootGroenPlus is het aantal internationale deelnemers en bezoekers uit te breiden. Een manier om dit te doen, naast de jarenlange praktijk van het uitnodigen en begeleiden van internationale journalisten, is het uitnodigen van buitenlandse inkopers, tuincentra en belangenorganisaties.

Door middel van dit project kan in het stimuleren van internationale bezoeken aan GGP een specifieke focus worden aangebracht op potentiële standhouders en op het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten met een nadruk op het visuele aantrekkelijke segment en aanverwante technologieën.

Zorgvuldig geselecteerde gasten

Om hier invulling aan te geven, wordt in samenwerking met onder andere journalisten en door het aangaan van lokale contacten met Nederlandse ambassades en kwekersverenigingen in de doellanden een groep van zorgvuldig geselecteerde gasten samengesteld. In hoofdzaak wordt gedacht aan het uitnodigen van gasten vanuit Oost-Europa voor een geheel verzorgde reis.


Deze gasten zullen worden uitgenodigd voor 2 tot 3 dagen, waarbij ze ook een dag aanwezig zullen zijn op de 34e editie van vakbeurs GrootGroenPlus, gehouden van 2-4 oktober 2024 in Zundert. Ook zullen ze een dag een externe excursie langs vier deelnemers in de regio volgen. Daarnaast zullen ze verschillende segmenten van de groensector bezoeken.

Financiële ondersteuning EPS

GrootGroenPlus heeft EPS verzocht om financiële ondersteuning voor in ieder geval de missie van 2024, maar wellicht ook voor herhaling in komende jaren. Met de bijdrage van EPS kan onder meer een goed programma voor de gasten worden geregeld.


EPS is voornemens om in de tweede helft van dit jaar een tweede ronde uit te schrijven.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER