Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vakbeurs GrootGroenPlus: visueel aantrekkelijk product centraal

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 23 april 2024
86 sec


Visuele producten In the picture

De beursorganisatie van vakbeurs GrootGroenPlus werkt hard aan de exacte opzet en invulling van vakbeurs GrootGroenPlus, maar weet nu al te vertellen dat het een bijzondere editie zal worden, met veel aandacht voor visuele producten en extra aandacht voor internationale inkopers.

De locatie van GrootGroenPlus op het BCT-terrein in vogelvlucht. Foto: GrootGroenPlus
De locatie van GrootGroenPlus op het BCT-terrein in vogelvlucht. Foto: GrootGroenPlus

Het groenplatform GGP is al jaren de plek waar een breed totaalsortiment getoond wordt, inclusief het van oudsher aanwezige bos- en haagplantsoen. Het geeft GrootGroenPlus en Zundert samen met de warme sfeer een eigen plek in het beurzenlandschap. Er is veel aandacht voor groen en de planten staan centraal; alles is verkrijgbaar. Van zaadje, stek of ent tot laan- bos- en parkbomen, maar ook fruitgewas, vaste planten, visueel aantrekkelijke planten, coniferen, vormbomen, rozen en onderstammen.

Buitenlandse inkopers

Vanuit de stichting European Plant Support (EPS) is er extra budget toegekend om een groep vooraanstaande buitenlandse inkopers over te laten komen en producten voor retailers, tuincentra, tuinaannemers en daarmee het visueel aantrekkelijke product zullen meer aandacht krijgen. Ook is een samenwerking opgestart voor het uitnodigen van Europese inkopers voor diverse tuincentra ketens. Over dit alles zal de komende tijd meer bekend worden gemaakt.

Ook dit jaar wordt er weer ingezet op het trekken van internationale bezoekers en deelnemers. Zo werd via de in eigen beheer opgerichte nieuwssite GGP.news aan een tiental buitenlandse vakjournalisten verzocht twee artikelen over de boomkwekerij in hun land en over een interessant groenproject te schrijven. Van elk van deze landen wordt ook de top tien van bedrijven voor deelname en/of bezoek benaderd.

Ook wordt er weer een geheel verzorgde driedaagse persexcursie voor een groep van 20 buitenlandse journalisten gehouden. Traditiegetrouw wonen ze op de beurswoensdag de interne en op de beursdonderdag de externe persreis bij.


KwekersBode

In aanloop naar de najaarseditie van de vakbeurs wordt een speciale editie van de KwekersBode uitgebracht. Deze achtste editie verschijnt eind juni en zal vol staan met wetenswaardigheden voor de deelnemers en producten; met het beursthema In the picture zijn er aanknopingspunten genoeg. Zo kunnen lezers zich onder meer verdiepen in onderwerpen als containerteelt, de gevolgen van de extreem natte winter en bijensterfte. De KwekersBode wordt in twee talen uitgegeven en verschijnt zowel digitaal als fysiek in grote oplages en wordt openbaar geplaatst op de website en sociale media.


De 34e editie van Vakbeurs GrootGroenPlus, die gehouden wordt op 2-4 oktober 2024, zal voor de tweede keer plaatsvinden aan Treeport 402, op het Business Centre Treeport (BCT). De accommodatie van GrootGroenPlus wordt daarom wederom volledig demontabel en in zijn geheel aan de hoofdas van het BCT opgebouwd. Er is volop parkeerruimte en een buitenruimte voor het tonen van machines en installaties.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER