Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Plantarium|Groen-Direkt, de beurs waar de tuinplantenwereld samenkomt

ADVERTORIAL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sytse Berends, maandag 22 april 2024
167 sec


Honderden standhouders en duizenden bezoekers uit heel Europa

In het hart van Europa's boomkwekerijsector in Hazerswoude/Boskoop, groeit PlantariumGroen-Direkt door als het toonaangevende evenement voor de Europese tuinplantenretail en -groothandel. Deze unieke beurs, die twee keer per jaar plaatsvindt, biedt een ongeëvenaard platform voor kwekers, retailers, groothandelaren en tuincentra om elkaar te ontmoeten, de nieuwste producten en innovaties te ontdekken en essentiële handelsrelaties te vormen en te versterken.


Met honderden standhouders en duizenden bezoekers uit heel Europa biedt PlantariumGroen-Direkt een breed spectrum aan mogelijkheden: van het ontdekken van nieuwe plantensoorten, producten en vernieuwende POS-concepten tot de directe inkoop uit de indrukwekkende vijfduizend monsterpartijen van vijfhonderd kwekers op de aangrenzende Groen-Direkt-monsterbeurs. Dit maakt PlantariumGroen-Direkt dé plek waar de laatste trends en ontwikkelingen in de tuinplantensector zichtbaar worden.

Totaal tuinplantenaanbod

PlantariumGroen-Direkt staat bekend om zijn uitgebreide aanbod dat aansluit bij de behoeften van zowel de retail als de groothandel. Bezoekers kunnen rekenen op een diversiteit aan exposanten: van grote, internationale namen tot kleine, gespecialiseerde nichekwekers die unieke producten aanbieden. De beurs speelt een cruciale rol in het inkoopseizoen voor tuinplanten. De voorjaarseditie in februari en een najaarseditie in augustus zijn beide gelegenheidsmomenten die traditioneel het begin van de inkoopseizoenen markeren.


Spotlight op innovaties

Naast het aanbieden van een platform voor handel, onderscheidt PlantariumGroen-Direkt zich door de introductie van nieuwe producten en de nadruk op innovaties.
Een hoogtepunt van elke PlantariumGroen-Direkt-editie zijn de Green Retail Awards. Deze prestigieuze prijzen erkennen de meest innovatieve, duurzame en marktveranderende producten en concepten die door de groensector worden gepresenteerd. Deelnemers en bezoekers krijgen zo een uniek inzicht in de toekomstige trends en ontwikkelingen die de tuinplantenmarkt vorm zullen geven.
Daarnaast richt de organisatie de Green Future Hub in, een speciaal segment van de beurs waar zij iedere editie een actueel thema belicht. Dit voorjaar was dat veenvrij telen. Dit najaar krijgen bezoekers de kans om op de Hub in gesprek te gaan met experts en voortrekkers in de sector over het thema certificering.


Voor het vak, door het vak

Georganiseerd door en voor professionals uit de tuinbouwsector, stimuleert en faciliteert PlantariumGroen-Direkt de handel in tuinplanten. Dit wordt ondersteund door een toegewijd team en samenwerkingen met diverse toeleveranciers en organisaties.


Een uitnodiging aan exposanten

Met een breed scala aan deelnamemogelijkheden, van budgetstands met lage instapprijzen tot uitgebreide premium stands, nodigt PlantariumGroen-Direkt kwekers en bedrijven uit om deel te nemen aan dit unieke evenement. De beurs biedt hiermee een efficiënte kans om je producten te presenteren aan een gespecialiseerd publiek van kwekers en tuinplanteninkopers.


Een warme uitnodiging aan bezoekers

Voor professionals in de tuinplanteninkoop, van tuincentra tot retail en groothandel, is PlantariumGroen-Direkt een niet te missen evenement. Met een focus op efficiëntie en de mogelijkheid om direct zaken te doen, biedt het evenement een ongekende kans om in korte tijd de markt in zijn volledigheid te ervaren en te profiteren van de vele netwerkmogelijkheden.


Groei en kansen bij PlantariumGroen-Direkt

De populariteit van PlantariumGroen-Direkt is onmiskenbaar in opmars, zichtbaar in zowel een stijging van het aantal bezoekers als in de groei van het aantal exposanten. Bijzonder voor de aankomende najaarseditie is de toename van het aantal nieuwe internationale bedrijven die zich hebben aangemeld. Op het moment van publicatie van deze editie van Boom in Business is al meer dan de helft van de beschikbare standruimte gereserveerd, een uitzonderlijke prestatie voor een evenement dat traditioneel pas later in het jaar door exposanten wordt geboekt. Gezien deze vroege belangstelling moedigt de beursorganisatie geïnteresseerde bedrijven aan zich spoedig aan te melden. Bovendien is er tot 26 mei een aantrekkelijke vroegboekkorting beschikbaar op de meeste standopties wat een uitgelezen kans biedt om deel uit te maken van dit groeiende platform.


Essentiële beursinformatie PlantariumGroen-Direkt


Datum en tijd
Najaarseditie 2024
21 augustus 07:00 - 17:00 uur
22 augustus 07:00 - 16:00 uur

Voorjaarseditie 2025
4 februari 2025 07:00 - 17:00 uur
5 februari 2025 07:00 - 16:00 uur

Locatie
Noorwegenlaan 37, International Trade Centre Hazerswoude/Boskoop, Nederland.

Toegang
Exclusief voor vakbezoekers. Gratis entree is beschikbaar via voorregistratie op de website. Hiermee verzekert u zich van snelle toegang tot PlantariumGroen-Direkt.

Faciliteiten
Gratis parkeren, een gastvrije ontvangst en een breed aanbod aan cateringopties zorgen voor een comfortabele en aangename beurservaring.

Exposanten
Honderden kwekers en leveranciers uit heel Europa, variërend van grootschalige internationale bedrijven tot gespecialiseerde nichekwekers. Een aanzienlijk aantal nieuwe (internationale) exposanten heeft zich reeds aangemeld voor de komende editie.

Bezoekers
Jaarlijks trekt PlantariumGroen-Direkt duizenden professionele bezoekers, waaronder inkopers van tuincentra, retail en groothandel uit heel Europa. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat 73 procent van de bezoekers een rol speelt in de inkoopbeslissingen van tuinplanten.

Highlights
Green Retail Awards: erkenning voor innovatie en excellentie binnen de tuinplantensector met speciale awards voor de meest opmerkelijke producten en concepten, gepresenteerd tijdens de beurs.
Green Future Hub: een speciale zone gewijd aan de meest actuele thema's en innovaties in de sector, zoals duurzaam telen en certificering.
Aangrenzende Groen-Direkt-monsterbeurs: een unieke kans om direct inkopen te doen uit 5000 monsterpartijen van 500 kwekers.

Contact en aanmelding
Voor meer informatie over deelname als exposant of het plannen van uw bezoek, kunt u terecht op de website plantariumgroendirekt.nl of direct contact opnemen via telefoon of e-mail (info@plantariumgroendirekt.nl). Mis ook niet de mogelijkheid om te profiteren van de vroegboekkorting op standruimte, beschikbaar tot 26 mei.

LEES OOK
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
02-01-2024 | AGENDA
11 sec
PlantariumGroen-Direkt Voorjaarseditie 2025
01-03-2024 | AGENDA
13 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER