Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Kom je weleens schimmels of paddenstoelen tegen in het substraat en wil je weten wat je hier tegen kan doen?

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sabrina Pool, woensdag 13 maart 2024
54 sec


Lensli Academy: substraatspecialisten delen expertise en marktkennis

Schimmels; ze zijn overal. We kunnen niet zonder ze, maar hebben bij productiegewassen soms ook last van ze. Schimmels zijn altijd in meer of mindere mate aanwezig op de kwekerij en dus ook in het substraat. Lees daarom snel verder over deze bijzondere organismen en hoe hiermee om te gaan.


Je bent ze vast weleens tegengekomen; witte en/of gele paddenstoelen of mycelium in de kluit van je gewas. Ook zal je ongetwijfeld bekend zijn met schade door schimmels door bijvoorbeeld phytium of fytoftora.

Of deze schimmels zich ook daadwerkelijk manifesteren is afhankelijk van een combinatie van factoren, in een voor schimmels perfecte verhouding. Als onder andere vocht, de hoogte van de temperatuur en het biologische evenwicht in de juiste balans aanwezig zijn, kunnen deze factoren de ontwikkeling van schimmels stimuleren. Er zijn verschillende toevoegingen beschikbaar die die het risico op schimmelvorming kunnen verminderen en die je door het substraat kan laten verwerken.
Lees het volledige artikel op: Saprotrofe Schimmels - Lensli.


Lensli Academy

In de Lensli Academy informeren de substraatspecialisten van Lensli over praktijksituaties die zij in de sector tegenkomen, lees je meer over in de praktijk verkregen inzichten en kun je teelttips terugvinden. Iedere maand zullen de substraatspecialisten informatie met de lezers van Boom in Business delen over uiteenlopende zaken rondom het overkoepelende thema substraat. Ga voor meer interessante artikelen en handige (teelt) tips naar de Lensli Academy.

Volgende maand lees je alles over Stikstof Fixatie. Kom je weleens lage stikstofcijfers tegen in je substraat? Houd dit platform dan goed in de gaten!

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER