Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuwe gids en app 'Gewasbescherming Boomteelt en Vaste Plantenteelt 2024'

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 15 februari 2024
57 sec


Jubileum voor Gewasbeschermingsgids: 25e editie

In maart verschijnt de Delphy gewasbeschermingsgids 'Gewasbescherming Boomteelt en Vaste Plantenteelt 2024' plus de bijbehorende Gewasbeschermingsapp. Het is de 25ste druk van de gids. Kwekers kunnen de gids, inclusief inlogcode voor de app, bestellen en zijn dan weer volledig up-to-date.


Jaarlijks zijn er vele veranderingen op het gebied van gewasbescherming. Alle wijzigingen in toelatingen van middelen zijn weer verwerkt in de praktische adviezen tegen ziekten, plagen en onkruiden, net als de laatste onderzoeksresultaten en andere nieuwe ontwikkelingen.

In totaal zijn meer dan 25 nieuwe middelen opgenomen ten opzichte van de vorige druk. Het betreft steeds meer 'groene gewasbeschermingsmiddelen', maar daarnaast zijn er diverse nieuwe herbiciden toegelaten, zoals onder andere Primus, Titus, Cleave en enkele bodemherbiciden. Het hoofdstuk onkruidbestrijding is flink uitgebreid en er zijn nieuwe tabellen opgenomen met daarin per middel tegen welke onkruiden ze goed werken. Ieder onkruidmiddel heeft zijn specifieke werking. Door de tabellen te raadplegen, kunnen kwekers de juiste keuze maken.

Overzichten

Achterin de gids staan uitgebreide middeloverzichten. In de overzichten staat per middel info over de werking, maximale doseringen, maximale aantal toepassingen, effecten op natuurlijke vijanden, milieu en driftbeperkingen. Dit helpt kwekers een goede keuze te maken. Alle extra informatie zorgt er voor dat de 25ste druk van de gids acht bladzijden dikker is dan de vorige uitgave. Ook de bijbehorende Gewasbeschermingsapp is helemaal up-to-date. Kwekers kunnen alle actuele middeleninformatie en adviezen snel en gemakkelijk op smartphone of tablet raadplegen. Daarnaast worden abonnees op de hoogte gehouden over wijzigingen in toelatingen via een gewasbeschermingsnieuwsbrief.


Bestellen

Bedrijven kunnen de nieuwe gids bestellen of een abonnement afsluiten voor het Gewasbeschermingspakket Boomteelt en Vasteplantenteelt 2024/2025. Dit kan direct via de webwinkel of bestelformulier door op deze link te klikken.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER