Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

'Climate Gardeners': klimaatbestendig concept van Rijnbeek Perennials voor tuincentra

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 7 februari 2024
45 sec


Rijnbeek Perennials uit Boskoop introduceert het vaste plantenconcept Climate Gardeners. Dit is een tuincentrum-programma met klimaatadaptieve plantenmixen. Als een van de eerste vaste plantenkwekerijen in Nederland en Europa die 100% veenvrij produceert, wil Rijnbeek bijdragen aan het doel om tuinen wereldwijd groener en toekomstbestendig te maken.

Foto: Rijnbeek Perennials
Foto: Rijnbeek Perennials

De Bulb Mania Mix, onderdeel van het Climate Gardeners-programma, is een vroege blikvanger die geschikt is voor verkoop in tuincentra in heel Europa. Met vroegbloeiende vaste planten, bonte bladplanten en verwilderingsbollen op pot, brengt deze mix een langdurige lentesensatie in de tuin. Naast het visuele spektakel biedt het een bron van nectar en stuifmeel voor bestuivers na de winter.

Het Climate Gardeners-pakket helpt tuincentra gemakkelijker aan te sluiten bij de groeiende behoefte aan klimaatbestendige planten bij consumenten

Klimaatuitdagingen

Het Climate Gardeners concept biedt maandelijkse mixconcepten, elk gericht op specifieke klimaatuitdagingen. Bijvoorbeeld het vergroten van biodiversiteit in het voorjaar (Bulb Mania), het reguleren van regenval (Urban Jungle Mix) of het doorstaan van hitte en droogte (Drought Resistant Mix).


Compleet Pakket voor Tuincentra

Het complete Climate Gardeners-pakket helpt tuincentra gemakkelijker aan te sluiten bij de groeiende behoefte aan klimaatbestendige planten bij consumenten. Het concept omvat een presentatietafel in natuurlijke houtlook, een voorbeeldmix voor inspiratie, een waterafstotende POS-banner per seizoen en plantenlabels voor gerecyclede potten. Kant-en-klare plantenmixen in biologisch afbreekbare potten en veenvrij substraat maken het aanbod compleet.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER