Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuwe Globus E trike ETK2000 te zien op demodag boomkwekerijtechniek

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 21 augustus 2023
62 sec


Gebr. Ezendam demonstreert nieuwe machine op de Vakbeurs voor boomkwekerijtechniek in Keulen-Auweiler

Op woensdag 23 augustus exposeert Gebr. Ezendam op de Vakbeurs voor boomkwekerijtechniek in Keulen-Auweiler (D). Tijdens deze eendags demodag introduceert het bedrijf de nieuwe Globus E trike ETK2000 met spoorbreedte van 1.95 m en een doorrijhoogte van 2m.

Globus E trike ETK2000
Globus E trike ETK2000

De trike Is een zijspanmodel met drie wielen van 70cm. Ieder wiel heeft een 2100W, 60V borstelloze motor met planetaire aandrijving in de velg en haalt een snelheid van 12 km/uur. Hierdoor is voor de aandrijving geen ketting overbrenging nodig, wat krachtverlies, slijtage en lawaai scheelt. Bovendien zijn de werktuigdragers licht van gewicht en dit spaart de bodem.

E-trike met veel opties

De eerste E-trike werd vorig jaar geleverd aan Kwekerij Peco in Dongen. Deze E-trike heeft 3 rijen schoffelelementen met vingerwieders en een rijenbemester bovenop. Vader en zoon Van Dongen hebben dit seizoen al met grote tevredenheid met de E-trike gewerkt en halen makkelijk met het lithiumpakket een dag schoffelen. De nieuwe E-Trike die gedemonstreerd wordt heeft nog meer opties. Naast schoffelen en rijenbemesting kan de E-trike eenvoudig omgebouwd worden met 4 rijen LVS NK80Lt set met GPS voor chemische onkruidbeheersing en het uitbrengen van groene plantversterkende middelen. Als laatste kunnen er twee kouters aangekoppeld worden om druppelirrigatie 10 cm in de grond te brengen.

De vier werkmodules zorgen dat de kweker geïntegreerde gewasverzorging kan toepassen en flexibel kan werken met een grote capaciteit van 1 ½-2 ha/uur. Tevens is deze E-Trike uit gerust met drie nieuwe lithium Fe accu's (LiFePO4). Dit is een nieuwe generatie accu's met toevoeging van ijzer. Ze hebben een hogere energiedichtheid, gaan langer mee en zijn minder brandgevaarlijk. De machines vallen onder de Mia/Vamil subsidieregeling. Gebr Ezendam en Hens Hinloopen ontwikkelen al vijf jaar elektrisch modulaire werktuigdragers voor gewasverzorging.


Informatie

Vakbeurs voor boomkwekerijtechniek
Woensdag 23 augustus 2023, 10-17 uur
Experimenteel Centrum Tuinbouw, Gartenstraée 11, 50765 Keulen-Auweiler
Klik hier voor meer informatie.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER