Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

ICL investeert in een pilotproductielijn voor een sneller biologisch afbreekbare coating

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 24 maart 2023
48 sec


Marktintroductie nieuwe generatie Osmocote weer een stap dichterbij

ICL heeft na jaren van onderzoek een pilotproductielijn in gebruik genomen om de productie van prototypen van een nieuwe Osmocote coating op te schalen. Deze stap is essentieel om binnen twee tot drie jaar tot commerciële productie te komen, meldt het bedrijf.


Uitvoerige testen op proeflocaties in heel Europa hebben laten zien dat plantveiligheid en werking goed zijn, aldus ICL. De eerste focus bij deze ontwikkeling is op werkingsduren tot 8 à 9 maanden.

ICL ziet de ontwikkeling van een sneller biologisch afbreekbare Osmocote coating als zeer belangrijk. De nieuwe coating moet gaan voldoen aan de eisen die in juli 2026 van kracht worden en moet de eigenschappen die de huidige Osmocote al heeft, verder versterken, zoals zeer hoge efficiëntie van toegediende plantenvoeding en zeer beperkte uitspoeling.

Proeflocaties

Met de pilotproductielijn kunnen grotere volumes testproduct gemaakt worden. Deze zullen ingezet worden op proeflocaties en op grotere schaal in praktijkproeven bij kwekers. Doel is om bereikte resultaten verder te valideren en prototypen door te ontwikkelen.

Met deze nieuwe unieke coating-technologie wil ICL de eerste meststoffenfabrikant zijn die een volledig biologisch afbreekbare CRF op de markt brengt voor de sierteeltsector. Eerder dit jaar heeft ICL ook al eqo.s en eqo.x geintroduceerd. Dit zijn volledig biologisch afbreekbare CRF-coatingtechnologieën voor de golf en sport én de vollegrondsteelten.

Voetafdruk
Deze nieuwe technologie moet kwekers helpen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd planten van hoge kwaliteit te kweken.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER