Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Eerste totale onttrekkingsverboden voor oppervlaktewater in Brabant

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, woensdag 10 augustus 2022
30 sec


Toen de regering het officiële watertekort bekend maakte, en het KNMI dat de droogte zou doorzetten, was het wachten tot de waterschappen zouden ingrijpen. Er werd al opgeroepen om terughouden met water en sproeien om te gaan. Nu starten in Brabant de beperkingen.


Het waterschap Aa en Maas maakte eerder bekend dat het besproeien van bedrijfsmatige bomenteelt met oppervlaktewater in een grote regio vanaf 4 augustus verboden is. Het verbod blijft van toepassing totdat het waterniveau weer op peil is. Bij Brabantse Delta is het nu ook zover. De eerste twee regio's die dankzij de recente droogte niet meer besproeid mogen worden met oppervlaktewater zijn het Aa of Weerijs stroomgebied (sinds 28 juli), en het Bovenmark stroomgebied (sinds 5 augustus).

De verwachting is dat de komende weken de hoeveelheid regio's met totaal verboden snel zullen toenemen. Niet alleen bij de Brabantse waterschappen, maar door heen Nederland.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
PETRUS HUBERTUS CASPAR PETERS
Friday 12 August 2022
Onbenullige dingen worden in Nederland beslist dooor de regering niemand die in de nederlandse regering zit heefd absuluut geen vooruitzicht van de natuur en de ingrepen die en moeten gedaan worden om al die ellende te voorkomen van droogte ,mestoverschep stikstof etc etc,de leden van de regering hebben absyluut geen verstand van vooruitkijken,er worden alleen maar absurde beslissingen genomen die mens kapot maakt,
Er zitten veeelte veel van die grootsalariisenktrijgers in het hele land rond te hangen en de verantwoordelijke mensen meestal boeren en tuinders worden hiermee opgehangen

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER