Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nog meer Physocarpus

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, zaterdag 4 juni 2022
64 sec


Natuurlijk vertrouwen wij als redactie van Boom in Business blind op het oordeel van Andreas Wrede als het gaat om zijn Eurotrials-rapport van Physocarpus. Maar de markt staat niet stil. Een klein rondje door de markt laat zien dat er interessante runner-ups zijn.

Detail van de Purple Horizon
Detail van de Purple Horizon

Physocarpus opulifolius 'Purple Horizon'

Physocarpus opulifolius 'Purple Horizon'

'Elders in dit blad hebben we al drie soorten Physocarpus uitgelicht, namelijk 'Little Leena', 'Panther' en 'Magic Ball'. Deze 'Purple Horizon' is de eerste paarse Physocarpus', vertelt Peter Kroes van Van Vliet New Plants. Physocarpus opulifolius 'Purple Horizon' heeft paars blad en is niet gevoelig voor zonverbranding. De plant vertakt zich van nature goed en wordt zonder snoei ongeveer 1,5 meter hoog. Ook in de volle zon blijft het blad paars. Al met al een mooie toevoeging aan het Physocarpus-sortiment.


Physocarpus opulifolius 'Sweet Dreams'

Physocarpus opulifolius 'Sweet Dreams'

Daarnaast tipt Kroes nog een tweede Physocarpus met een bijzondere kleur. ''Sweet Dreams' zet je op het verkeerde been met zijn bladkleur. Van een afstand lijkt het blad donkerrood, maar het is bruin van kleur. Dit is uniek voor Physocarpus.' 'Sweet Dreams' vertakt goed en wordt ongeveer 1,5 meter hoog zonder snoei. De plant heeft geen last van bladverbranding.


Physocarpus opulifolius 'Magic Sunset'

Physocarpus opulifolius 'Magic Sunset'

'Ook 'Magic Sunset' is bijzonder van kleur', vervolgt Kroes. 'Het is een compact groeiende en goed vertakkende Physocarpus. 'Magic Sunset' doet zijn naam eer aan met in het voorjaar donkeroranje scheuten, die verkleuren naar donkerrood gedurende het jaar.' De plant bloeit rijk op tweejarig hout. Door de goede vertakking is 'Magic Sunset' goed op te kweken tot een leverbaar product.


Physocarpus opulifolius 'Magic Sunrise'

Physocarpus opulifolius 'Magic Sunrise'

'Tot slot wil ik 'Magic Sunrise' niet onvermeld laten', zo besluit Kroes. 'Deze loopt in het voorjaar uit met helderrode scheuten, die gedurende het groeiseizoen verkleuren naar donkerrood en vervolgens naar oranje. Qua kleurenspel vullen 'Sunrise' en 'Sunset' elkaar mooi aan.' De plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en is van nature bolvormend. Na snoei vertakt 'Magic Sunrise' zeer makkelijk. Al met al een mooie aanwinst voor het Physocarpus-sortiment.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER