Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Prunus laurocerasus 'Zsófi' (Sofia) PBR

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Myrte Klaasman , vrijdag 7 januari 2022
71 sec


Prunus laurocerasus 'Zsófi' (SOFIA) PBR is een bijzondere nieuwkomer op het gebied van haagplanten. Deze Prunus verschilt erg van andere Prunus laurocerasus-soorten. Zo is het blad van 'Sofia' speels gekarteld en groeit de plant erg compact.

<i>Prunus laurocerasus</i> 'Sofia'
Prunus laurocerasus 'Sofia'

Gabor Nemeth uit Hongarije is de breeder. In 2019 werd 'Sofia' tijdens Groot Groen Plus al door de KVBC bekroond met goud als beste nieuwigheid.
Deze prachtige Prunus heeft mooie, diepgroene, delicate gekartelde blaadjes dicht op de stam. 'Sofia' is toepasbaar op veel verschillende manieren: in een pot op het balkon of de patio, als haag met andere 'Sofia's' of solitair in de volle grond. Binnen vijf jaar groeit 'Sofia' uit tot een 1,5 meter hoge plant. Fantastisch toch?


'Sofia' is een gezonde, makkelijk groeiende plant. Extreme temperaturen zijn geen enkel probleem; 'Sofia' is bestand tegen kou, tot -25 graden Celsius, maar kan ook goed gedijen bij hogere temperaturen, tot 40 graden Celsius. Kortom, ze komt tot haar recht in warme zuidelijke landen als Spanje en Italië, maar ook in ons eigen frisse Nederland! In de volle zon komen de kleuren nóg mooier uit.

Is uw interesse gewekt? Neem contact met ons op voor een licentieovereenkomst.

Online in het nieuw(s)

Onlangs hebben wij onze nieuwe website gelanceerd! Daar vindt u alles wat u van ons gewend bent, maar in een heel nieuw jasje: betere productinformatie en -afbeeldingen, verduidelijkt in verschillende talen én overzichtelijk weergegeven met speelse icoontjes.



Podium voor elke soort, kweker en breeder

Wij geven al onze soorten, kwekers én breeders het (online) podium dat ze verdienen. Al onze kwekers en breeders hebben een eigen profielpagina, waarop informatie te vinden is over hun bedrijf, maar ook over de soorten die ze kweken of die wij voor hen in beheer hebben. Navigeer gemakkelijk door de site met de uitgebreide zoekfunctie.


Voor de kweker: deze plant

- is snelgroeiend,
- vertakt gemakkelijk,
- is zeer gezond,
- onderhoudsvriendelijk
- en groeit compact.

Homepage nieuwe website Breederplants

Nieuw beeldmateriaal

Wij blijven ons online ontwikkelen. Zo hebben we onze webshop geoptimaliseerd voor etiketten, kunt u eenvoudig direct contact met ons opnemen én zetten we in op 360-gradenfoto's om een nóg beter beeld te geven van onze producten. Ook 'Sofia' is in 360 graden te bewonderen op onze website. Neem gauw een kijkje!
www.breederplants.nl


Sortiment website
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Jan van Velzen
Friday 6 May 2022
deze prunus laurocerasus doen het bij ons heel goed.
wel geven ze wat veel gele blaadjes.
krijgen ze dan te veel water?

vr.gr. Jan van Velzen

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER