Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Tweede Kamer wil gevaar resistentieontwikkeling beperken

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 15 december 2021
35 sec


De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die het gevaar van resistentieontwikkeling ten gevolge van inkrimping van het middelenpakket moet beperken.


De regering wordt gevraagd om over dit risico te overleggen met het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden en sectororganisaties om uit te zoeken hoe hiermee in het toelatingsbeleid en bij de beoordeling van vrijstellingen meer rekening gehouden kan worden. In de motie wordt ook aangedrongen op meerjarige cofinanciering van praktijkproeven in het kader van het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030.

Driekwart van de Kamer stemde in met de motie van Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP. Hij vindt dat het huidige toelatingsbeleid te weinig rekening houdt met precisielandbouw en emissiebeperkende maatregelen die risico's van gewasbescherming verkleinen.

Bisschop vindt dat deze technieken moeten worden meegewogen bij de beoordeling van toelatingsaanvragen en vrijstellingen en dat ook rekening moet worden gehouden met de risico's van resistentieontwikkeling bij een slinkend middelenpakket. Hoe minder middelen toegestaan worden des te groter wordt de kans dat de overgebleven middelen op den duur geen effect meer hebben, is de redenering.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER