Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Japans berggras verkozen tot vaste plant van het jaar 2022

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 6 december 2021
37 sec


Japans berggras (Hakonechloa) is door de leden van de Bund deutscher Staudengärtner uitgeroepen tot vaste plant van het jaar 2022. In Nederland kennen wij een dergelijke verkiezing niet, maar in Duitsland is het jaarlijks een succes.

Japans berggras
Japans berggras

De plant past, volgens de organisatie, in bijna elke tuinstijl. Het is een 'sieraad voor de halfschaduw'. Door zijn gelijkmatige en 'kussenachtige' groei kan de plant zowel alleen geplaatst worden of als bodembedekker in een groep. De plant groeit van oorsprong op de vochtige en beboste berghellingen van het Hakone-gebergte. In Europa doet Japans berggras het goed op een plek in de halfschaduw. Ook kan deze plant bijzonder goed tegen droogte.

Japans berggras is in verschillende verschijningen op de markt verkrijgbaar. De soort Old Cold geeft bijvoorbeeld zelfs de meest donkere hoekjes nog een vrolijke aanblik met zijn goudgroene kleur. De witgroen gestreepte Albostriata en de geelgroen gestreept Aureola zorgen ook voor 'licht' in de tuin. In februari dient de grassoort tot op de bodem teruggesnoeid te worden en zal daarna weer terugkeren en een hoogte van ruim een halve meter kunnen bereiken.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER