Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Plantipp presenteert onder meer Cornus, Acer en Prunus op Groot Groen Plus

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, vrijdag 1 oktober 2021
82 sec


Volgende week, 6 t/m 8 oktober 2021, komen veredelaars en kwekers van over de hele wereld samen om op vakbeurs Groot Groen Plus hun nieuwe vondsten te introduceren. Ook Plantipp presenteert verschillende nieuwigheden.


Plantipp's nieuwe Cornus alba Miracle ('Verpaalen2'PBR) zóu meedingen voor de prijzen op de beurs, maar door een administratieve fout ging dit niet door. In plaats van een officiële introductie, geven de kwekers en veredelaar van Miracle ('Verpaalen2'PBR) een bijzondere draai aan de tegenvaller: ze delen honderden miracles uit aan bezoekers.

Een mirakel aan kleuren

'Miracle laat het hele jaar door een mirakel aan kleuren zien', aldus Planttip. De bontbladige Cornus heeft in het voorjaar en de vroege zomer groen-wit blad met een roze rand. In de late zomer tot aan de herfst is het blad intens paars-roze. 'In de winter steelt Miracle nog steeds de show met opvallende rode stelen. Een geweldig mooie tuinplant, maar ook een uitstekend exemplaar voor massabeplanting en openbaar groen.'


Cornus alba Miracle

Nieuwigheden

Naast Cornus Miracle, presenteert Plantipp nog een aantal nieuwigheden: Acer campestre Street Pillar ('Ruijgrok'PBR) bijvoorbeeld (zie foto's hieronder), 'de ultieme acer voor stadsbeplanting'. Street Pillar draagt bij aan de vermindering van luchtvervuiling en daarnaast ondersteunen de bloemen in het voorjaar de biodiversiteit. Verder verdraagt deze "anti-smogboom" volgens Plantipp gedeeltelijke bestrating en 'extreme omstandigheden'.



Ook Leucothoe axillaris Curly Gold ('Opstal 55'PBR), Pieris japonica Little Goldy ('Opstal 65'PBR) en Lophomyrtus ralphii Golden Dragon ('Luc2016'PBR) stelen de show op Groot Groen Plus met hun compacte vorm en opvallende bladkleuren.


In vuur en vlam

Liefhebbers van haagplanten kunnen zich vergapen aan de Prunus laurocerasus Bonaparte ('Flippi01'PBR). Deze slanke en opgaande Prunus zal tuin of openbare plek in vuur en vlam zetten zodra het jonge oranjerode schot zich laat zien.


Ook worden ook de nieuwe Lonicera nitida Garden Clouds: Copper Glow ('GRLN03'PBR), Green Breeze ('GRLN01'PBR) en Purple Storm ('GRLN02'PBR) geïntroduceerd. Deze drie kleurige onderhoudsvrije Lonicera geven hovenier en consument de mogelijkheid om haagjes, vakken, bollen of wolken te creëren in verfrissende kleuren. Vanwege het makkelijk te snoeien in elke gewenste vorm, zijn deze winterharde, blad houdende en ziektevrije rassen zeer toepasbaar als basis elementen voor een groene omgeving.

Rhododendron Encore Autumn Fire
Als klapper op de vuurpijl wordt de Plantipp-stand gevuld met de Rhododendron Encore Autumn Fire ('Roblez'PBR): een Rhododendron met helderrode, halfgevulde bloemen ideaal voor balkon of terras, maar ook voor massabeplanting of de heesterborder.

Nieuwsgierig? Je kunt de nieuwigheden van Planttip in levenden lijve bewonderen op Groot Groen Plus, de blauwe route bij stand B029.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER