Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vakblad Boom in Business start speciale editie van Groenversneller voor jonge kwekers

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, maandag 5 juli 2021
95 sec


Voor 'Young Growers' die hun onderneming naar een hoger niveau willen tillen

Vakblad Boom in Business lanceert het ondernemers- en netwerkprogramma 'Groenversneller - Young Growers'. In dit coachingstraject krijgen jonge getalenteerde kwekers tot 39 jaar de tools om onder begeleiding van een bedrijfscoach meer uit hun onderneming te halen. 'Young Growers' is een opvolger van de twee eerdere succesvolle Groenversneller-edities voor hoveniers. Het programma neemt de kweker mee langs zeven thema's: van klant tot financiën en van internationalisering tot innovatie. De startdatum is 31 maart 2022.

Dirk Ebben van Boomkwekerij Ebben is een Young Grower
Dirk Ebben van Boomkwekerij Ebben is een Young Grower

Jonge kwekers zijn de toekomst van de boomkwekerijsector. Ze staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, snel ontwikkelende technieken en een veranderde markt. Dat vraagt om ondernemerschap en durf. In dit ondernemersprogramma duiken jonge kwekers daarom samen met een bedrijfscoach dieper in zeven thema's om de verschillende aspecten van ondernemerschap onder de loep te nemen. Ook krijgen de deelnemers hiermee de kans om een netwerk op te bouwen van andere jonge ondernemers.

Inschrijven?

Door de bijdrage van sponsoren bedragen de kosten van dit programma slechts €1.500. Startdatum is 31 maart 2022, elke sessie start om 15:00 en eindigt rond 19:00 uur en is inclusief avondeten. Inschrijven of vragen? Stuur een mail naar charlotte@nwst.nl of bel 024-2034098.

'Voormalige deelnemers hebben op bijna dagelijkse basis nog contact met elkaar. Dat is zeer waardevol voor ze'

Thema's

Elke sessie staat in het teken van één thema: Mens, Klant, Financiën, Strategie, Proces, Internationalisering en Innovatie. Met terugkerend telkens een andere inspirerende spreker of ondernemer die het thema inluidt. Aansluitend is er ruimte voor discussie waarna de coach de informatie van de dag vertaalt naar praktische handvatten. De dag wordt afgesloten met een diner dat wordt verzorgd door de sponsor. De locatie is per sessie verschillend en is afhankelijk van de sponsor.


Duurzame onderneming

Hein van Iersel, hoofdredacteur Boom in Business: 'Veel jonge kwekers treden in de voetsporen van ouders die de kwekerij decennia geleden opstartten. Op moment dat de volgende generatie het bedrijf overneemt, moet de jonge kweker op eigen benen staan. Dat is niet niks. Kweken leren ze van jongs af aan, maar ondernemen is andere koek. Dit programma heeft dan ook ten doel om deze jonge kwekers ondersteuning te bieden. Zodat zij verder kunnen bouwen aan een duurzame onderneming zonder dat het ten koste gaat van waar ze goed in zijn: kweken. Uiteraard gaat het programma niet alleen op voor zonen of dochters, ook aanstormend talent dat op een andere manier in de sector is gerold, is van harte welkom.'


'Kweken leren ze van jongs af aan, maar ondernemen is andere koek'

Van Iersel over wat het programma kwekers nog meer kan bieden: 'Wij hebben eerder een vergelijkbaar programma gedraaid voor jonge hoveniers en daarvan geleerd dat de deelnemers misschien wel het meeste leren van elkaar. De voormalige deelnemers hebben op bijna dagelijkse basis nog contact met elkaar via WhatsApp. Dat is zeer waardevol voor ze.'

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER