Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De Open Kwekerijdag fietstocht brengt deelnemers langs 21 boomkwekerijen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, woensdag 9 juni 2021
51 sec


Stichting Open Kwekerijdag organiseert dit jaar een fietstocht in regio Boskoop. De route neemt deelnemers op 19 juni 2021 mee langs 21 verschillende boomkwekerijen waar over de tuinpaden gefietst mag worden. De fietsroutekaart is vanaf nu te downloaden.

Foto: PR Open Kwekerijdag
Foto: PR Open Kwekerijdag

De 21 boomkwekerijen zijn verdeeld over Boskoop, Hazerswoude en Reeuwijk en verschillen van vollegrondsbedrijven, pot- en containerteelt tot gespecialiseerde bedrijven en de kraamkamer. De route staat niet vast, deelnemers mogen zelf beslissen in welke volgorde ze de boomkwekerijen bezoeken. Op de kwekerijen is er mogelijkheid tot allerlei tuinpadenroutes, koffie of thee to go en het kopen van plantjes. Op de routekaart staat aangegeven waar dit mogelijk is.

'Blij dat we dit jaar toch nog op het laatste moment groen licht hebben gekregen om deze alternatieve Open Kwekerijdag te organiseren'

Deelnemende kwekerijen

Kwekerijen die onder meer onderdeel zijn van de fietsroute zijn Antoon Rijnbeek Handelskwekerij, Kwekerij JW Bakhuijzen, Boomkwekerij Out, Hoogeveen Plants en Dick Blom Boomkwekerijen.


Groen licht

Linda Hoogendoorn, voorzitter van stichting Open Kwekerijdag Greenport Boskoop, is verheugd dat het evenement ondanks de coronamaatregelen door kan gaan. 'Blij dat we dit jaar toch nog op het laatste moment groen licht hebben gekregen om deze alternatieve Open Kwekerijdag te organiseren', aldus Hoogendoorn. 'Het blijft een mooi evenement, zeker ook de manier waarop het dit jaar plaatsvindt. Het is echt een mooi en sportief uitje voor het hele gezin.'


Hoe, wat, waar?

Locatie: Boskoop, Hazerswoude en Reeuwijk
Datum: zaterdag 19 juni
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Meedoen? Klik hier voor de routekaart en scan de QR-code

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER