Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Donker Groep aan de slag met vaste planten, heesters en bomen op het Floriade terrein

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 31 augustus 2020
81 sec


Donker Groep heeft de aanbesteding van de gemeente Almere gewonnen om op het Floriade terrein ongeveer 50.000 heesters, 500 bomen en bijna 170.000 vaste planten te gaan planten. Het is ook de start van de toekomstige woonwijk 'Hortus' die vorm krijgt als enorm arboretum waarbij alle boomsoorten 'op alfabet' worden geplant.

ceo Anja Kanters van Donker Groep maakt samen met Floriade directeur Pieter Cloo een begin met de aanplant
ceo Anja Kanters van Donker Groep maakt samen met Floriade directeur Pieter Cloo een begin met de aanplant

De laatste periode is er natuurlijk het nodige te doen geweest rondom de Floriade. Zo is er vanuit de gemeente onder andere een onderzoek geweest naar het doorgaan van de show en bestond ook in de Almeerse burgerij de nodige weerstand. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen gehad voor de voortgang van het werk aan de Floriade.
Met de gunning van het planten van de vaste planten, heesters en bomen moet de planning van de Floriade weer op orde worden gebracht . De komende maanden zal het grootste deel van de vaste planten en heesters de grond in gaan. Een klein deel van de vaste planten wordt tijdelijk in depot in grotere potten verder opgekweekt. Zodat die volgende jaar uitgeplant kunnen worden. Dat geldt ook voor een klein deel van de bomen. Die staan nu al klaar om geplant te worden in airpots. Hiervoor is gekozen, omdat bomen in airpots een minimale verplantingsschok krijgen. Het gaat hier om bomen die door bouwwerkzaamheden niet eerder geplant kunnen worden.
Donker werkte al eerder op het Floriade terrein. Omdat het oude contract was afgelopen moest een nieuwe aanbesteding worden uitgeschreven en die is dus gewonnen door Donker Groep.


Er is te laatste tijd veel te doen geweest rondom de Floriade. Met deze aanbesteding moet de planning weer op orde worden gebracht

Logistieke draaischijf

Heutinck Vaste Planten fungeert als een soort logistieke draaischijf in het aanleveren van de vaste planten. Peter Heutinck: "Wij krijgen de vaste planten aangeleverd van alle leveranciers en leveren die op afroep en per kavel af aan Donker. De basisopzet van de Floriade van 2022 is een strikt alfabetische opzet van ongeveer 700 verschillende soorten bomen die in een grit over het Floriade terrein zijn verdeeld. Ieder kavel wordt omzoomd door een vier meter brede rand waar de bomen de eerste beplantingslaag vormen. Donker Groep gaat nu aan de slag om de verder beplantingslagen aan te planten. Als het project voltooid is kunnen de nieuwe bewoners de kenmerken en bijdrage van de bomen en struiken aan hun milieu volgen m.b.v. QR codes.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER