Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Kogel door de kerk: Floriade Almere kan doorgaan

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sjoerd Rispens, woensdag 10 juni 2020
36 sec


Na enorm veel gesteggel vanwege de coronacrisis lijkt de gemeenteraad van Almere er eindelijk uit te zijn. De Floriade 2022 kan doorgaan.


Meerderheid

De gemeenteraad was er vorige week donderdag, na een eerste spreekronde van drie uur, nog niet uit. De vergadering werd dinsdagavond voortgezet. Collegepartij ChristenUnie gaf aan komende donderdag, bij de officiële stemming, voor het doorgaan van de Floriade te gaan stemmen. Daarmee is een meerderheid voor het doorgaan bereikt.


Vertrouwen

De ChristenUnie was de laatste partij van de coalitie die zich nog uit moest spreken. De officiële stemming is hiermee niet meer dan een formaliteit. Wethouder Hans van Dijk zegt tegen Omroep Flevoland dat het college er absoluut voor wil gaan om er een mooi evenement van te maken en er vertrouwen in heeft.


Kosten

Meerdere oppositiepartijen zijn kritisch op het doorgaan van het evenement. De kosten werden aanvankelijk geraamd op tien miljoen euro, maar zijn inmiddels opgelopen tot zestig miljoen euro. Omroep Flevoland hield onlangs een enquête onder de inwoners van Almere. Daaruit bleek dat een meerderheid niet wilde dat de Floriade door zou gaan.


Bron: Omroep Flevoland


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER