Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Is het afblazen van de Floriade echt zo'n gemiste kans voor de boomkwekerij?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, woensdag 3 juni 2020
49 sec


Ik heb een beetje een tegendraads karakter. Daar kan ik ook niets aan doen; daar ben ik helaas mee geboren en mijn moeder heeft mij vaak gewaarschuwd dat het doorgaans slecht afloopt met dat soort mensen.


Er is op dit moment nogal wat heisa rondom de Floriade. De heersende tone of voice is daarbij dat het afblazen van de Floriade een enorm gemis zou zijn voor de boomkwekerijsector. Ik vraag mij dan meteen af waarop dat gebaseerd is. Volgens mij is de Floriade een leuk speeltje voor wat er over is van de danig weggesnoeide boomkwekerselite - dezelfde mensen die nog steeds roepen dat het opheffen van het Productschap Tuinbouw en PPH een vreselijke aderlating voor de sector zijn geweest.
Volgens mij laten al dit soort zaken vooral zien dat er in korte tijd enorm veel geld verspild kan worden.


Volgens mij laten al dit soort zaken vooral zien dat er in korte tijd enorm veel geld verspild kan worden.

Ik ben geen gemeente Almere-watcher, dus weet niet wat de echte reden is om het bewuste onderzoek naar het doorgaan van de Floriade uit te voeren. Corona wordt genoemd als oorzaak, maar volgens mij is de Floriade pas over een paar jaar. Mij lijkt corona meer de stok die na lang zoeken gevonden is en waarmee nu de Floriade mogelijk wordt afgetikt.
In politieke termen heet dat: 'De geesten worden rijp gemaakt om dit uiterst gevoelige politieke dossier te sluiten.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Bart Faassen
Thursday 4 June 2020
De Floriade is een fenomeen voor de boomkwekerij , nergens kunnen wij ons als volledige beroepsgroep zo goed ,met name naar het buitenland, presenteren als daar.
Een keer in de 10 jaar, prima ! De Floriade vergt voor de gaststad of -omgeving veel voorbereiding , echter zo ook voor de deelnemers ! Als al jarenlang vaste inzender doen
J.H, Faassen Hekkens en Bart Faassen Boomkwekerijen al jaren hieraan mee. Ook deze keer hebben wij weer ruimhartig bomen, struiken en haagplantsoen ter beschikking gesteld. Natuurlijk zoals het hoort ruim op tijd zodat de hagen er ook als haag uitzien bij de opening, de bomen mooi in het blad staan en de heester een volwassen indruk maken.
Nu is er sprake van een afgelasting ! Hoe voelt dat ?? Hoe gaan we er een volgende keer mee om ??? Gaat het niet door, is dat zeker een aderlating voor de boomkwekerij die altijd ruim aan dit evenement deelneemt en er zich prima kan presenteren, veel beter dan op wat voor beurs dan ook.
Wij zouden het in ieder geval zéér jammer vinden.
Bart Faassen

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER