Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Hedge to Go: een kant-en-klare groene afscheiding

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, maandag 4 mei 2020
128 sec


Hedge to Go is gespecialiseerd in hedera-afscheidingen. De kwekerij uit Dongen biedt een kant-en-klare oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een groene manier om bijvoorbeeld meer privacy te krijgen.

Kant-en-klare hederahaag
Kant-en-klare hederahaag

Deze oplossing kan toegepast worden in de tuin, in de openbare ruimte, op het terras maar bijvoorbeeld ook op het balkon. De klimop van het type Hedera hibernica is van hoogwaardige kwaliteit en uitermate geschikt voor een snelle groene begroeiing van een schutting of wand, aldus het bedrijf Hedge to Go. De hedera groeit gelijkmatig en geeft een echte groene (erf)afscheiding. De planten hebben bij verkoop al een hoogte van twee meter, doordat ze op de kwekerij worden gekweekt in een kant-en-klaarbak met glaspaneel.

Urban jungle

Je kunt Hedge to Go het hele jaar door aanleggen, behalve bij vorst. Ook in de winter behoudt Hedge to Go zijn mooie donkergroene blad. Je kunt dus 365 dagen per jaar genieten van een urban jungle. Bovendien is de plant sterk en kan hij tegen vorst. Behalve als groene haag kan Hedge to Go ook ingezet worden om bijvoorbeeld een afvalcontainer aan het gezicht te onttrekken, als groen windscherm of ter decoratie.


De groene Hedge to Go-haag is duurzaam gekweekt, met respect voor de natuur. De aanleg van een groene haag is goed voor de biodiversiteit, omdat deze onder meer vogels, vlinders en bijen aantrekt.

'Een kant-en-klare oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een groene manier om meer privacy te krijgen'

Hedge to Go in stadstuin
Hedge to Go in stadstuin

Klaar voor de opkweek

Het systeem waarmee Hedge to Go wordt opgekweekt, heet VerticalRack. Dat is een gaaspaneel met een tweedelige uitschuifbak. De kant-en-klaarhaag wordt gemakkelijk en goedkoop opgekweekt in een veilige en praktische substraatbak. Het gaaspaneel voor verticale begroeiing is niet nieuw, in tegenstelling tot de tweedelige substraatbak.


Het systeem heeft een aantal voordelen. Het uitdrainen van water gebeurt door middel van lange, smalle sleufgaten in de bodem, waarbij het substraat goed wordt vastgehouden. Wanneer het geheel inclusief bak op of in de grond wordt gezet, kan beworteling plaatsvinden door de sleufgaten. Het materiaal is vervaardigd van dezelfde substantie als een plantenpot of boomcontainer. Hierdoor wordt aanhechting van wortels voorkomen en schuiven de delen gemakkelijk weg.
Bij het plaatsen van het begroeide paneel trekt men de bakken er zijwaarts uit. Door de naar binnen doorgebogen draden blijven het substraat en de planten hierbij in positie. Dankzij de sleufgaten kan de bak ook blijven zitten.
Al met al is het een veilige oplossing tegen zinkverstopping van de plantkanalen.
Het systeem ligt naar eigen zeggen binnen ieders bereik, dankzij de eenvoudige uitvoering en lage prijs. Bovendien worden patenten van andere spelers hierbij gerespecteerd.


'Je kunt Hedge to Go het hele jaar door aanleggen, behalve bij vorst'

Een hek van hedera
Een hek van hedera

Draadpaneel

- 201 cm hoog en 120 cm breed
- De gebogen draadbak is 16 cm hoog en 17 cm breed.
- Hierdoor zakt de draadbak 4 tot 5 cm onder het maaiveld, waardoor deze veilig is bij het maaien van het gazon.
- De mazen van het paneel zijn 30 cm hoog en 10 cm breed.
- De bakken zijn goed nest- en stapelbaar.
- Het metalen draadframe is beschermd met een aluzink-laag, waardoor de zinkafgifte wordt gereduceerd en de levensduur sterk toeneemt.

Hedge to Go

Hedge to Go, dat nu een aantal jaren bestaat, groeit snel door de stijgende vraag naar kant-en-klare groene erfafscheidingen. Het bedrijf wil een betaalbaar systeem van goede kwaliteit bieden. Dat was ook de aanleiding om met Hedge to Go te starten. De oprichters zagen een potentiƫle markt die zich nog sterk verder kon ontwikkelen. Het blijkt een goede keuze te zijn geweest: het gebruik van kant-en-klaarhagen neemt toe en zal naar verwachting zeker nog verder groeien, ook in Europa.

Hedge to Go wordt onder meer geproduceerd bij kwekerij de Voorste Stroom in Dongen. Halverwege dit jaar zal de kwekerij binnen de gemeente Dongen verhuizen naar een grotere locatie met meer mogelijkheden om de ingezette groei verder vorm te geven.

www.hedgetogo.nl
info@hedgetogo.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Henriette Wamsteker
Saturday 8 October 2022
Wil graag weten wat het kost?
Max
Friday 24 February 2023
Beste,
Ik zou 2 kant en klare hederahaag in bakken met wieltjes zoals hierboven is afgebeeld als afscheiding voor mijn balkon willen hebben. Bezorgd in Scheveningen.
Hoeveel zou dat kosten?

Alvast dank,
Max
Milou van Eerd - Hederawinkel.nl
Monday 27 February 2023
Hi Max,

Graag zou ik hiervan een passende vrijblijvende offerte naar je willen toesturen.
Mocht je interesse hebben kun je mij altijd mailen met je wens naar info@hederawinkel.nl
Vervolgens kunnen we je blij maken met deze groene verplaatsbare afscheiding.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER