Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Jeroen den Hengst: ‘Welke steun is er voor de eigenaren van al die kleine MKB-bedrijven?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 26 maart 2020
51 sec


Jeroen den Hengst is directeur en eigenaar van handelskwekerij Felix & Dykhuis. Zijn bedrijf is -volgens een interview in dit vakblad- met name gespecialiseerd in handel op Italië en is dus nog een beetje meer als de gemiddelde kweker een ervaringsdeskundige op gebied van Corona.

Jeroen den Hengst , Felix & Dykhuis
Jeroen den Hengst , Felix & Dykhuis

Den Hengst: 'Ik had op vrijdag alle planten op transport gedaan voor de beurs Myplant die woensdag daarop zou beginnen. Op zaterdag werd de beurs afgeblazen. Zo snel is dat dus allemaal gegaan. De handel is gelukkig nog niet voor honderd procent stil gevallen. Alleen kwekers die uitgangsmateriaal nodig hebben kunnen wij nog helpen. Maar er gaat bijna niets naar hoveniers of groenvoorzieners. Kortom er wordt amper geplant. Gelukkig is ons sortiment nog steeds gewild bij de Nederlands en Belgische hoveniers, die nog wel volop draaien.


Ik had op vrijdag alle planten op transport gedaan voor de beurs Myplant die woensdag daarop zou beginnen. In het weekend werd de beurs afgeblazen

regeling

Den Hengst: ‘Die oplossingen zijn er inmiddels gekomen. Ondernemers worden deels gecompenseerd voor de schade die nu ontstaat via een aantal regelingen. Den Hengst: ‘Klagen zit niet in mijn genen, maar dit zijn de momenten dat je je als ondernemers alleen voelt staan. Welke steun is er voor de eigenaren van alle die kleine MKB-bedrijven, die als eerste de klappen van de corona crisis opvangen? Voor mij als ondernemer is er weinig. En ik weet ook: dat hoort bij het risico van ondernemen. Maar toch.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER