Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Haat-liefde

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 13 februari 2020
65 sec


De meest gehoorde uitspraak op IPM, de afgelopen week: 'Als je nu geen geld kunt verdienen, wanneer dan wel?' Dat klopt natuurlijk als een bus en de sfeer op het Nederlandse feestje dat IPM toch weleens lijkt, was optimistisch en positief. Ik ben waarschijnlijk te nationalistisch of te patriottisch, maar zo'n beurs zou eigenlijk in Nederland gehouden moeten worden.


Helaas zitten we hier waarschijnlijk nog teveel gevangen in onze eigen doel- en bloedgroepen en denken we als Nederlandse kwekerijsector te klein om die grote internationale rol naar ons toe te trekken. Jammer, maar helaas. Plantarium en Grootgroenplus zouden goede gegadigden voor die rol zijn, of misschien moet ik zeggen: zouden een goede kandidaat zijn geweest. Want die strijd is gestreden. De Nederlandse beurzen moeten hun eigen markt en bestaansrecht creëren. Voor Grootgoen lijkt dat inmiddels gefundenes Fressen, maar Plantarium lijkt te worstelen met een bestaanscrisis.

We zitten teveel gevangen in onze eigen doel- en bloedgroepen en denken als Nederlandse kwekerijsector te klein om die grote internationale rol naar ons toe te trekken

Daarbij doet zich een raar fenomeen voor. Bezoekers van Planatrium lijken meestal wel tevreden met het aanbod en de opzet van deze oer-Boskoopse beurs, maar de standhouders, die gezamenlijk toch de financiën moeten ophoesten, hebben inmiddels een haat-liefdeverhouding met de beurs. Enerzijds is het hun beurs; anderzijds willen ze meer, en vooral ook anders. De vraag is dan natuurlijk: waaruit bestaat dat 'anders'? Een terechte actie dus van het management van Plantarium, om op IPM Essen op zoek te gaan naar het bestaansrecht van deze Boskoopse beurs.

Een goede actie van het Plantarium-management om op IPM Essen op zoek te gaan naar het bestaansrecht van deze Oer-Boskoopse beurs

En dat is zo makkelijk nog niet. Mijn advies zou zijn: probeer eens met andere ogen naar dezelfde beurs te kijken. Als je zolang getrouwd bent met elkaar, lijkt het gras bij de buren zoveel groener en de oogst aan leads zoveel rijker. In werkelijkheid valt dat echter altijd tegen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER