Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Introductie van nieuwe resistente buxusrassen op editie 2019 GrootGroenPlus in Zundert

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 30 september 2019
73 sec


Twaalf jaar geleden startte Herplant BVBA een gericht veredelingsprogramma op om resistente rassen te ontwikkelen tegen de gevreesde schimmelziekte op buxus. Deze vier nieuwe rassen zijn te ontdekken op de vakbeurs GrootGroenPlus van 2 tot en met 4 oktober 2019. Deze hybriden worden op de markt gebracht onder een merknaam en zijn beschermd met kwekersrecht.

Nieuwe resistente buxusrassen
Nieuwe resistente buxusrassen

Vanaf het voorjaar 2020 komen deze nieuwe resistente buxusrassen exclusief op de Europese markt, verdeeld door distribiteurs die voldoende ervaring hebben met buxus. De laatste jaren is buxus in zwaar water terechtgekomen en werd de plant, onterecht, een negatief imago aangemeten in de media.

Deze resistente hybriden zorgen voor een nieuwe wind in de buxuswereld. Er zijn ook gesprekken met enkele belangrijke historische tuinen in Europa waar de nieuwe hybriden de volgende jaren worden geïntroduceerd.

U bent van harte welkom op de beurs om deze wereldprimeur te ontdekken.


Laxjson Plants
Laxjson Plants

Laxsjon Plants bloeit verder

Per 1 juli 2019 heeft Laxsjon Plants Expertrees overgenomen. Dankzij deze overname kunnen we ons assortiment nog verder uitbreiden. Ook spreken we een bredere markt aan en beschikken we over nog meer kennis binnen de sector.


Laxsjon Plants is een gevestigd bedrijf binnen de plantensector. We hebben als hoofddoel het leveren van goede planten aan groenaannemers, overheden, landgoederen, hoveniers, gemeenten, wegenbouwers, kwekerijen, bosbouwbedrijven en cultuurtechnische bedrijven. Wij staan garant voor hoge kwaliteit en uitmuntende service. Dit geldt voor het hele traject, van het beantwoorden van offerteaanvragen tot orderverwerking en logistieke planning. Daarnaast zijn wij sterk in het leveren van complete beplantingslijsten. Wij zorgen dat alles op tijd en in uitstekende staat wordt geleverd.

Als leverancier begrijpen wij dat de kwaliteit van de geleverde planten van groot belang is voor het eindresultaat. Wij willen u altijd de beste oplossing bieden voor de aanleg, inkoop en levering van uw groenvoorziening. Laxsjon Plants heeft een zeer breed assortiment van vaste planten tot en met grote solitaire bomen en kan leveren in vele gewenste maten, met of zonder kluit en in pot. Wij leveren ook aanvullende materialen zoals groeikokers, boombanden en bloemenmengsels. Verder zijn we ook gespecialiseerd in het leveren van autochtoon plantmateriaal en planten met bosbouwkundige herkomsten.

Laxsjon Plants is gecertificeerd voor Milieukeur en PlanetProof.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER