Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Franse én Limburgse hydraulische schoffel voor de boomkwekerij

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 30 september 2019
92 sec


Jonge ambitieuze ondernemer met hart voor de boomkwekerssector

Dat het middelengebruik onder druk staat is geen nieuws. Het jonge eenmansbedrijf DvO Engineering is dat wel. Daan van Os startte twee jaar geleden zijn bedrijf waarmee hij sinds deze maand fulltime aan is verbonden. Zijn eerste producten zijn voor zijn lievelingssector: de boomkwekerij. Het gaat om een hydraulische onkruidschoffel van het Franse merk Belhomme én een uit eigen werkplaats.


Eigen moestuin

Ik ontmoet Van Os in zijn groene achtertuin tussen de aardbei- en basilicumplanten, waar hij direct enthousiast over zichzelf en zijn jonge bedrijf vertelt. 'Al sinds mijn dertiende ben ik werkzaam in de boomkwekerijsector. Mijn interesse en kennis ligt dan ook zeker hier.' Van Os heeft Mechatronica gestudeerd en werkte al sinds jonge leeftijd bij L. Akkermans Boomkwekerijen in Maashees. Ook gedurende zijn hele studententijd bleef hij plakken bij de boomkweker. Zo draaide de Limburger bijna tien jaar lang gemiddeld zo'n tien uur per week mee op de kwekerij. Dit werd de basis voor zijn voorkeur voor de kwekerijsector.


Internationaal

De basis werd op internationaal niveau verder uitgebouwd; Van Os heeft na zijn studie ook nog een jaar in Canada gewerkt, bij Dutchman Industries. Dit is een groot bedrijf dat veel kluitmachines verkoopt, maar ook andere machines aan kwekerijen levert. Kortom, Van Os weet hoe het eraan toegaat op de kwekerij, wat de kweker wil én tegen welke problemen kwekers aanlopen. Problemen die Van Os maar al te graag oplost op zijn tekentafel. Van Os: 'Bij mijn Canadese werkgever hadden we vaak aan twee woorden genoeg. Ik wist welk probleem hij bedoelde en dan ging ik direct achter de tekentafel zitten.' Hoewel hij het goed naar zijn zin had in Canada vlak bij Toronto, ging het ondernemerschap toch kriebelen.


Met pas één maand fulltime werkzaamheden heeft de jonge ondernemer toch al enkele referenties. Zo heeft hij al twee manuele potmachines ontwikkeld voor kwekerij Eurotree Boomkwekerijen. 'Over een jaar kunnen zij me in cijfers laten zien in hoeverre mijn machines bijdragen aan hun arbeidsproductiviteit. Daar kijk ik naar uit, maar voor nu hoor ik al van deze kwekers dat ze niet meer zonder mijn machine willen werken.'

Belhomme

In het assortiment van Van Os staan niet alleen zijn eigen ontwikkelde producten. Hij is recentelijk ook distributeur geworden van het Franse merk Belhomme, met een hydraulische zwenkschoffel die zijn herkomst kent in de Franse wijngaarden. Van Os was al langer bekend met het merk, maar merkte op dat er nog geen distributeur was in Nederland. Na verdieping en kennismaken met meneer Belhomme zelf nam de ondernemende Limburger het merk op in zijn portfolio.


Toekomstige ontwikkelingen

Van Os staat met zijn bedrijf DvO Engineering op de internationale Baumschultechnik-beurs. In 2020 zal in een van de voorjaarsedities van Boom in Business een groot artikel verschijnen van de jonge ondernemer, zijn ambities en zijn portfolio.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
May
Thursday 3 October 2019
Geweldig Daan supertrots op zo’n neef..

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER